Offertes Aanvragen v0.2

Of bel:

030 - 80 80 00 3

 

 

Accountant offertes

Accountant v1Aan accountants offertes vragen is niet vanzelfsprekend. Accountants moeten betaalbaar, accuraat en communicatief sterk zijn. Echter de declaraties van de accountants dienen transparant te zijn. Geen vage verzamelnota’s zonder specificaties van de uitgevoerde werkzaamheden. Bent u op zoek naar een (andere) accountant? Alle accountants van Nederland zijn in kaart gebracht. Wilt u één of meerdere offertes hebben van een account in uw regio, vul dan de onderstaande velden in.

Accountant is een beschermde titel

In Nederland mag niet iedereen zich accountant noemen. Sinds de wetswijzingen van 1962 en 1974 mag deze beschermde titel mag alleen worden gebruikt, na afronding van de studie Accountants-Administratieconsulent (HBO). Na een academische vervolgstudie, mag de titel van Registeraccountant worden gevoerd. RA wordt geplaatst achter de naam van de accountant. Tevens moe(s)t de accountant zijn ingeschreven in de registers van NOvAA en NIVRA. De afkorting NOvAA staat voor Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten en NIVRA voor Koninklijk Nederlands Instituut voor Registeraccountants. Sinds 1 december 2011 zijn de organisaties gefuseerd en opgegaan in de NBA, wat betekent Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants.

Wanneer een accountant of een RA accountant

De accountant (AA) richt zich voornamelijk op bedrijven in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Door de aanvullende studie heeft de registeraccountant (RA) meer kennis om financiële processen van de grote organisaties te doorgronden.

Accountant versus boekhouder

Wettelijk is bepaald dat u afhankelijk van de grote en/of rechtsvorm van uw organisatie verplicht bent om uw ‘cijfers’ of financiële administratie te laten ‘reviewen’ door de accountant. De (interne) boekhouder kan de jaarrekening opstellen en voorbereiden, maar het is de accountant die deze moet goedkeuren. De activiteiten die de boekhouder uitvoert zijn vooral praktisch gericht. Denkt u aan het inboeken van uitgaande en inkomende facturen, kas- en bankstukken, versturen van aanmaningen en voeren van debiteuren- en crediteurenbeheer. Het inrichten van de administratie wordt gedaan in overleg met de accountant.

Accountantskantoor met boekingsactiviteiten

Aangezien veel bedrijven het praktisch vinden om alle administratieve activiteiten uit te besteden, spelen accountantskantoren in op deze behoefte. De accountantskantoren hebben steeds vaker een administratie verwerkende afdeling. De accountant zelf voert geen ‘boekingsactiviteiten’ uit. Het uurtarief van de accountant is hiervoor te hoog. Geschoolde medewerkers met een MBO-opleiding kunnen de administratieve verwerking uitvoeren. De loonadministratie kan door de boekhouder worden verwerkt. Echter zodra er wettelijke aanpassingen zijn met betrekking tot de loonbelasting heeft de boekhouder ondersteuning nodig van de accountant.

Meer dan jaarrekening goedkeuren

De accountant heeft meer fiscale en bedrijfskundige kennis dan de boekhouder. In combinatie met inzage in uw financiële administratie biedt dit de mogelijkheid om u van gedegen advies te voorzien. De accountant kan ook dienen als sparringspartner waar het gaat om grote investeringen, bedrijfsovernames, bedrijfsopvolging, pensioenen, minder belastingdruk en aanvragen van kredieten. Een ondersteunde verklaring van de accountant of een accountantsverklaring kan ‘geldverschaffers’ overtuigen om u een lening te verstrekken of te investeren. Ook klanten, leveranciers en subsidieverstrekkers vragen steeds vaker om accountantsverklaring. Aangezien er regelmatig met de accountant wordt gecommuniceerd is een persoonlijke 'klik' wenselijk.

Belastingadvies en pensioen

Niet alleen voor uw medewerkers is een goede pensioenopbouw belangrijk. Ook voor u als DGA, ondernemer of manager moeten zaken als pensioen en belastingvermindering worden geregeld. De accountant is de aangewezen persoon om vertrouwelijk om te gaan met (privé) financiële belangen. De accountant kan op basis van de nieuwe pensioenrichtlijnen bepalen of u hierin aanpassingen moet doorvoeren.