Frankeermachines

Frankeermachines worden door organisaties hoofdzakelijk aangeschaft om drie redenen. Met een frankeermachine wordt een postzegel plakken overbodig en verloopt het frankeren veel soepeler, correcter en sneller. Tevens kunt u met de frankeermachine een ‘boodschap’ afdrukken op de enveloppe. En de aller voornaamste reden om een frankeermachine aan te schaffen, is de besparing op de portokosten. Er zijn mogelijkheden om een frankeermachine te huren of te kopen. Via Uwbeste kunt u direct offertes aanvragen bij Nederlandse en Belgische leveranciers die voldoen aan de juiste kwaliteitskenmerken. Dit doet u door uw contactgegevens in te vullen. Binnen 8 werkuren neemt een servicedeskmedewerker contact met u op om uw wensen te bespreken.

Bij hoeveel brieven rendabel

Wanneer frankeermachines rendabel zijn hangt niet alleen af van de besparing op de portokosten. Daarnaast is het een groot voordeel dat u geen postzegel moet aanschaffen, maar slechts laten afdrukken door de frankeermachine, tevens werkt u een stuk efficiënter. Wanneer dit geen afdoende redenen zijn voor de aanschaf, dan verdient u een frankeermachine terug bij gemiddeld 200 brieven per maand. Uiteraard is dit afhankelijk van de PostNL/Bpost tarieven en de porto voor uw brieven.

Hoeveel besparen op portokosten

De besparing op portokosten is altijd ten opzichte van de PostNL/Bpost tarieven. Met een frankeermachine bespaart u minimaal 12%. De hoeveelheid korting die u nog extra kunt krijgen hangt af van uw verzendvolume. Leveranciers van frankeermachines kunnen soms een korting geven op de aanschaf- of huurprijs. Dit is dan niet direct een korting op de portokosten, maar wel een besparing.

Prijzen van frankeermachines

De prijzen van frankeermachines hangen af van het bedieningsgemak, verwerkingsvolume en design. Steeds vaker vragen organisaties naar het stroomverbruik. De frankeermachine leveranciers spelen hierop in, door deze informatie te vermelden in hun offertes.
Frankeermachine

Frankeermachine huren of kopen

Een frankeermachine huren of kopen is een afweging die u dient te maken bij de aanschaf. Het huren van een frankeermachine biedt voordelen. Wanneer de frankeermachine een technisch mankement zou vertonen, dan komt de verhuurder bij u een reparatie uitvoeren. Indien dit niet direct is op te lossen, dan wordt een vervangende frankeermachine geplaatst. U moet tenslotte uw brieven de deur uit kunnen doen. Daarnaast kunt u uw NetSet (PostNL/Bpost) abonnementskosten en supplies binnen de huursom opnemen. Als u een frankeermachine koopt, bent u de eigenaar en kunt u de apparatuur afschrijven in de boekhouding. Het is mogelijk om een additioneel servicecontract af te sluiten, waardoor u altijd verder kunt werken. Aan alles hangt een prijskaartje. Elke organisatie maakt de afweging. Dit is niet alleen op prijs gebaseerd. Voor de efficiënte bij het verzenden van de poststukken maakt het niet uit. Ongeacht of de frankeermachine is gehuurd of gekocht, deze moet porto afdrukken en uw eventuele marketingbericht plaatsen. De meeste frankeermachine leveranciers maken offertes waarin u het verschil tussen huren en kopen goed kunt vergelijken.

Combinatie met couverteermachine

Verstuurd u zeer veel brieven, dan kan het zinvol zijn om een frankeermachine te combineren met een couverteermachine. In de ‘volksmond’ wordt gesproken over een omslagvulmachine of couverteermachine. Deze kan brieven geautomatiseerd vouwen en in een enveloppe steken. De meeste frankeermachine leveranciers kunnen voor u ook een offerte maken voor een couverteermachine. Net zoals een frankeermachine kunt u deze kopen of huren.

NetSet2 sluit fraude uit

Aanvankelijk werd het opwaarderen van het porto tegoed gedaan met tellerstand kaarten. Helaas was dit fraudegevoelig en de huidige PostNL heeft in 2002 de eerste NetSet variant gelanceerd. Daarna is dit systeem van opwaardering via het internet verbeterd. De frankeermachines kunnen online het frankeertegoed opwaarderen en ook de nieuwste tarieven inlezen. Sinds 2010 zijn alle leveranciers van frankeermachines overgeschakeld op het NetSet2 systeem.

Welke frankeermachine past bij uw organisatie

Uwbeste gaat op basis van uw wensen offertes aanvragen bij leveranciers van frankeermachines in Nederland of België, waardoor u de juist frankeermachine krijgt voor uw organisatie.