Een praktijkvoorbeeld van plafondinstorting bij bouwkundige keuring Amsterdam

juli 12, 2018 Uit Door

Een praktijkvoorbeeld bij bouwkundige keuring Amsterdam

Een plotse instorting van het plafond is een gevaarlijke situatie die niet alleen de inhoud van uw kamer kan beschadigen, maar ook ernstig letsel of zelfs de dood kan veroorzaken. Dit verschijnsel zou zeker een zorg moeten zijn voor iedereen wiens huis tussen 2005 en 2009 is gebouwd zoals beschreven in een onderzoek door de bouwcommissie. We zien een toenemend aantal plafonds dat plotseling faalt, waardoor honderden kilo’s gipsplaat, kroonlijst en isolatie op de grond vallen. Om nog maar te zwijgen van onder spanning staande elektrische kabels. De volgende informatie legt uit waarom deze plafonds instorten en hoe u kunt zien of uw plafonds op het punt staan ​​te mislukken. Je leert ook hoe het kan worden voorkomen en wat ervoor nodig is om ze te repareren.

Bouwkundige keuring Amsterdam – beter voorkomen dan genezen

Ik persoonlijk twijfel er niet aan dat een voor een elk van deze plafonds een potentiële ramp is die gewoon wacht om te gebeuren. Je hebt twee keuzes als je een van deze huizen bezit. U kunt het plafond vervangen wanneer het faalt of valt, of u kunt proactief zijn en het laten beoordelen zodat u het kunt repareren voordat het valt. Huiseigenaren die wachten tot ze het plafond kunnen zien, falen eigenlijk, betalen veel meer geld dan degenen die het proactief voorkomen.

Een instorting van het plafond kan bij inbraak ernstig letsel veroorzaken en kan ook de inhoud en structuur van de kamer ernstig beschadigen. Het repareren van een plafond kost minder dan niets doen en het vastleggen van de resultaten als het niet lukt, dus tijdige actie is belangrijk.

Tussen december 2014 en november 2015 ontving de consumentenbescherming 129 onderzoeken en zeven klachten over de gedeeltelijke of volledige ineenstorting van een plafond. Ineenstortingen kunnen optreden als gevolg van stormschade, waterlekkage, onjuist gebruik of toegang tot dakruimte, ongeschikte materialen of slecht vakmanschap.

De bouwcommissie heeft een onderzoek uitgevoerd nadat zij zich bewust was van een aantal onverklaarde plafondinslappen, met name in woningen gebouwd tussen 2005 en 2007. De bouwcommissie vond dat bij elk huis de slechte toepassing van kleefstof een veel voorkomend verschijnsel was.

De hoeveelheid en plaatsing van lijm voor de bevestiging van gipskarton zijn goed gedocumenteerd door fabrikanten en vormen een essentieel onderdeel van het bevestigingsproces van plafondplaten. Elke vermindering van de hoeveelheid of verkeerde plaatsing van de lijm beïnvloedt de capaciteit van de folie om aan de plafondlijst te blijven vastzitten.

De waarschuwingstekens door bouwkundige keuring Amsterdam

Waarschuwingssignalen van het plafond dat onder druk staat voorafgaand aan de ineenstorting zijn:

• een luide krakend geluid in uw plafond; • doorzakken of vallen van de gipsplaatbeplating en / of de kroonlijst; en / of • visueel kraken en / of kleine cirkels (spijkerplekken) op uw plafond.

Als u kleine cirkels of blaren (ongeveer de grootte van een overhemdsknoop) kunt zien verspreid langs een rechte lijn, is dit een teken dat uw gipskartonplaten wegtrekken van de plafondbalken.

 

 

https://bouwkundige-keuringamsterdam.nl