Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Auto kopen? Leasen kan goedkoper zijn

Vroeger kocht je een auto natuurlijk altijd (nieuw of tweedehands), maar zowel zakelijk als privé zijn er tegenwoordig andere mogelijkheden. Veel dealers en autobedrijven bieden je uitkomst, daar kun je goedkoop een auto leasen. Op internet vind je veel verschillende bedrijven die leaseauto’s aanbieden. Je kunt er het beste een aantal met elkaar vergelijken om zo tot de goedkoopste oplossing te komen. Let wel op bij de prijsvergelijkingen, zorg dat een laag maandbedrag niet ten koste gaat van de minimale kwaliteitseisen die je aan een auto stelt. Het zou jammer zijn als je heel weinig betaald, maar tegelijkertijd niet tevreden bent over de auto.

Voor- en nadelen

Een goedkoop auto leasen kan een beetje voelen alsof je je vrijheid inlevert; je mag hem vaak niet uitlenen, je moet van tevoren ongeveer weten hoe veel je gaat rijden om het aantal kilometers vast te stellen en, onhandig voor je verzekering, je bouwt geen schadevrije jaren op. Tegelijkertijd ben je, als je eenmaal een paar jaar aan het leasen bent, al snel goedkoper uit omdat je de auto niet hoeft af te betalen en geen extra variabele kosten meer hebt buiten de brandstof. Dat kan enorm schelen. En de verzekeringspremie zit er meestal ook bij inbegrepen, een heel veilig idee.

Kan het goedkoper?

Vaak kan het leasen van een auto goedkoper dan je denkt. Hij hoeft bijvoorbeeld niet nieuw te zijn; een tweedehands auto kan prima geschikt zijn en je betaalt er veel minder voor per maand. Op internet kun je een groot aanbod aan tweedehands auto’s vinden. Bij de verschillende leasemaatschappijen kun je eenvoudig selecteren op zaken als merk, bouwjaar, brandstofverbruik en bagageruimte. Vaak geldt dat hoe groter het bedrijf is, des te goedkoper ze de auto’s kunnen leveren. Zij krijgen immers korting bij de producenten omdat ze daar veel auto’s inkopen.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/