Elektrische auto’s en de toekomst van de autogarage

januari 3, 2018 Uit Door

Veel garagehouders hebben al jaren last van tegenvallende omzet. Vooral garagebedrijven die het van gespecialiseerde reparaties moeten hebben. Dit komt mede door de toename van hybride- en elektrische auto’s. Gelukkig zien we weer een stijging in het aantal garagebezoeken. Maar de omzet per bezoek neemt nog steeds af. Slecht nieuws dus. Wij geven je tips hoe je omgaat met tegenvallende omzet en vertellen je alles over de toekomst van de autogarage

Tegenvallende omzet verbeteren

Tegenvallende omzet is iets waar steeds meer garagehouders last van hebben. Bovendien blijft dit aantal stijgen. De afgelopen jaren is het aantal bezoeken aan de werkplaats wel gestegen. Ondanks dat het aantal bezoeken aan de werkplaats is gestegen, blijft de omzet per bezoek afnemen. Hoe ga je hier mee om? Speel handig in op nieuwe ontwikkelingen. Neem gespecialiseerde werknemers aan of laat huidige werknemers een autogarage opleiding volgen. Bovendien leidt gespecialiseerde kennis niet alleen tot meer klanten, maar motiveert het werknemers ook weer meer.

Meer omzet door een garagebedrijf opleiding

Speel als garagebedrijf slim in op nieuwe ontwikkelingen door opleidingen aan je werknemers aan te bieden. De kosten heb je zo weer terugverdient. Bovendien verbeter je jouw positie ten opzichte van de concurrentie als je specialistische kennis in huis hebt. Maar waar moet je dan aan denken? Neem bijvoorbeeld de toename van hybride- en elektrische auto’s. Laat werknemers deelnemen aan een opleiding en motiveer ze weer voor hun werk. Bovendien profiteer je als werkgever van een goed imago op de arbeidsmarkt. Hierdoor wordt het verloop binnen een bedrijf minder en zullen mensen graag bij jou willen werken.

De toekomst van de automonteur

Hoe ziet de toekomst van de automonteur eruit? Dit is een veelgestelde vraag in automotive land. Want mede door de opkomst van de elektrische auto en de robotisering is er veel twijfel over de toekomst van de automonteur. Dit betekent waarschijnlijk dat de auto’s met een klassieke verbrandingsmotor langzaam zullen verdwijnen. Dit heeft gevolgen voor de toekomst van de automonteur. Zo zullen er steeds minder ‘klassieke’ automonteurs nodig zijn en zal de vraag naar automonteurs die gespecialiseerd zijn in hybride- elektrische auto’s juist toenemen. Kennis opdoen is daarom belangrijker dan ooit. Leidt je personeel op door ze een opleiding te laten volgen. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding op het gebied van hybride- of elektrotechnieken. 

Speel als garagehouder slim in op de ontwikkelingen in de branche. Door opleidingen aan te bieden, vergroot je de kennis van jouw autogarage, motiveer je je werknemers en vergroot je je omzet. Bekijk het aanbod van Automotive Academy.

https://automotiveacademy.nl/