Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Geef met zakelijk leasen zzp’ers keuzevrijheid

Omdat zakelijk leasen zzp’ers in staat stelt een nieuwe auto te rijden zonder er een groot bedrag voor neer te hoeven leggen, is het voor deze groep een populaire oplossing geworden. Leasemaatschappijen springen daar handig op in door pakketten samen te stellen, die juist zzp’ers (letterlijk) op weg moeten helpen. Zo kun je altijd zelf je looptijd bepalen en zelf beslissen wat je in je leasecontract mee wilt nemen en wat niet. Het is niet verplicht om alle bijkomende zaken, zoals verzekeringen en wegenbelasting, uit handen te geven. En je kunt ook zelf kiezen of je na afloop van je contract eigenaar wilt worden van de auto of deze in wilt leveren bij de leasemaatschappij.

Leasewagen op de balans of niet?

Als je zakelijk leaset, hangt het van de leasevorm af of de auto op de balans terecht komt of niet. Bij operational lease huur je als het ware de auto voor de duur van het contract van de leasemaatschappij. Na afloop van de overeenkomst gaat de auto terug, aangezien je er zelf geen eigenaar van bent (geworden). Om die reden hoef je de auto ook niet zelf op je balans te zetten. Je betaalt alleen de maandelijkse termijnen, die zijn afgestemd op het pakket dat je hebt afgesproken. Omdat deze vorm van zakelijk leasen zzp’ers extra voordeel oplevert, is het de meest gekozen manier van leasen.

Geen restwaarde risico bij bedrijfswagen leasen of bedrijfsauto leasen

Dat auto leasen een aantrekkelijke optie is voor ondernemers, omdat het ze tijd en geld kan besparen, is algemeen bekend. Dat geldt ook zeker voor zzp’ers, die hun hele bedrijfsvoering alleen moeten doen. Operational lease geeft bij zakelijk leasen zzp’ers de meest complete vorm. Je hoeft gedurende de looptijd geen rekening te houden met incidentele kosten als reparaties, schadeherstel en onderhoud. En bovendien heb je, in tegenstelling tot financial lease, geen restwaarde risico.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/