Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

EOS kopen doe je bij dit bedrijf

 

EOS is niet de eerste en zal zeker niet de laatste cryptocurrency zijn die claimt dat het de Ethereum Killer is. Toch lijkt rondom EOS een stuk meer hype te zijn geweest dan bij de gemiddelde andere “Ethereum Killer”. Veel mensen zijn er nog steeds van overtuigd dat EOS een veel betere versie is van Ethereum. De cryptomunt wordt daarom ook wel gekscherend “Ethereum On Steroids genoemd”.

Waarom zijn er zoveel mensen fan van EOS? Wat maakt deze munt zoveel beter dan Ethereum? Laten we beginnen bij het begin: waarom zou er überhaupt een betere versie van Ethereum nodig zijn?

Ethereum is niet schaalbaar

Als je al een tijdje in de cryptowereld meeloopt, dan heb je het probleem van schaalbaarheid vast al een paar honderd keer voorbij zien komen. Vooral bij Bitcoin is het momenteel een groot dilemma, zo groot dat er al meerdere hard forks nodig zijn geweest (en nog komen) om een poging te wagen dit dilemma op te lossen.

Bij Bitcoin lijkt het probleem misschien veel groter (omdat het veruit de grootste cryptomunt is op dit moment), maar bij Ethereum spelen dezelfde problemen. Ethereum heeft momenteel bijvoorbeeld de capaciteit om maximaal 6 transacties per seconde te doen.

Ter vergelijking: Bitcoin kan er maximaal 4, Uber 12, Paypal een paar honderd, Visa een paar duizend, de grootste aandelenmarkten tienduizenden en voor the Internet of Things zijn honderden duizenden transacties per seconde nodig. Tja, dan zijn 6 transacties wel erg weinig. Vitalik heeft aangegeven dat het nog zeker twee tot vijf jaar duurt voordat de grootste problemen hiervoor zijn opgelost. Dat geeft EOS (maar vergeet ook IOTA niet) de tijd om eerder met een oplossing te komen.

Koop EOS hier https://bitvavo.com/nl/eos