Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Voorbeelden van bekende street art morals

Voorbeelden van bekende street art morals

Het soms wat negatieve imago van street art en graffiti lijkt steeds meer tot het verleden te horen. Deze upgrade van het imago komt vooral door de straatartiesten zelf. De kwaliteit van de street art morals ofwel straatkunst, is de afgelopen jaren sterk verbeterd.  Sterker nog, de populariteit van street art morals groeit met de dag. Waren er slechts vroeger een handje vol mensen die street art konden waarderen is dit aantal met de jaren enorm gestegen. Veel kinderen uit de randstad krijgen zelfs een street art workshop als kinderfeestje cadeau van hun ouders. De tijd dat er iets schimmigs hing rondom street art morals lijkt dan ook voor goed voorbij.

Spuiten in stijl

Ook clubs, restaurants en kantoren zien steeds vaker de voordelen van street art morals. Street art morals artiesten worden regelmatig gevraagd om een muur in een bepaalde stijl of huisstijl te creëren. Een bedrijf als graffitinetwerk kan zorgen dat de juiste artiest voor de opdracht gevonden wordt. Veel artiesten hebben tenslotte hun eigen unique selling point.

Bewondering doet volgen

Waarom de graffiti kunst en street art zo’n opleving doormaken komt mede doordat er kunstenaars zijn opgestaan die met hun werk veel bewondering zaaien. Het grootste voorbeeld hiervan is natuurlijk de welbekende Bansksy. Het is altijd weer een verrassing waar, wanneer en natuurlijk hoe er weer een nieuwe Banksy verschijnt. Het tovert bij menigeen een glimlach op het gezicht.

Super Nurse

Maar de Super Nurse, gemaakt naar aanleiding van de corona crisis van onze Nederlandse street art kunstenaar Manuel Seikritt is inmiddels ver over onze landsgrenzen een ware hit. Al dan niet onder zijn eigen naam maar onder de naam FAKE. Deze Super Nurse maakte hij op de NDSM werf in Amsterdam. Een plek waar veel graffiti kunstenaars graag komen om te schilderen en elkaar te ontmoeten. De NDSM werf huist inmiddels ook een graffiti museum (Het Street Art Museum) waarbij jong en oud graag komt om de betere graffiti art te bewonderen. Hier vind je straat artiesten van over de hele wereld. Werken van namen als Taquen, Street Art Frankey, Nomad Clan, Balstrøm en Thomas Powell zijn hier te bewonderen.

MOCO

Een must see voor veel graffiti lovers is ook het museum MOCO in Amsterdam. Zeker fans van Banksy komen hier aan hun trekken. Maar ben je een liefhebber van graffiti? Hou dan vooral altijd je ogen open. Op de gekste plekken kun je een leuk, mooi of ontroerende streert art tegenkomen. Want street art kunstenaars kleuren graag buiten de lijntjes dus zeker ook op plekken waar het eigenlijk niet mag. Misschien ontdek jij zo wel de nieuwe Banksy.. Maar iemand inhuren voor jouw project kan natuurlijk ook. Hiervoor kun je bijvoorbeeld naar graffitinetwerk.nl of je spreekt een artiest aan wiens werk je mooi vindt.