Regelgeving omtrent de transportvergunning

november 2, 2015 Uit Door

Zit u erover te denken om een transportonderneming op te richten?  Zorg dat je dan goed voorgelicht bent met betrekking tot de vereiste documenten. Het is onder andere een verplichting om te beschikken over een niwo vergunning, de grote van uw organisatie en bedrijfsactiviteiten maken hierbij niet uit. Eerst werd er nog gekeken naar het aantal kilo u vervoerde, Hedendaags maakt het niet meer uit hoeveel kilo er wordt vervoerd, u heeft vanaf 2013 al een transportvergunning nodig als u 0 kilo vervoerd.

Transportvergunning voor vervoer van spullen dien je te behalen

Een transportvergunning krijgt u niet gemakkelijk, u moet wel aan een aantal vereisten voldoen. Het kunnen bewijzen dat u betrouwbaar bent is de eerste voorwaarde van het aanvragen van een niwo vergunning. Het is een mogelijkheid om dit aan te tonen door een Verklaring van Goed Gedrag aan te vragen bij de gemeente. Ten tweede moet u kunnen onderbouwen dat u kredietwaardig bent. U kunt aantonen dat u kredietwaardig bent door bij de aanschaf van de eerste vrachtwagen in bezit te zijn van een vermogen van tenminste 9000 euro. Als u meerdere vrachtwagens aanschaft hoeft u tegenover deze bedrijfsbussen een eigen vermogen te zetten van 5000 euro. Een eigen vermogen bestaat niet alleen uit geld, het mogen ook andere bezittingen zijn.

De laatste condities voor het verwerven van een Niwo vergunning

Om aan de laatste voorwaarden te voldoen, moet u zorgen dat u iemand in dienst hebt die vakbekwaam is.

Er zijn verscheidene opleidingen die u kunt volgen om deze documenten te behalen. Wilt u een cursus volgen? Dan is het een aanrader om informatie in te winnen. OnlineStuderen verzorgt verschillende thuisstudies om transportondernemer te worden. Ook auto rij instructeur worden is gemakkelijk bij Online Studeren. Zij bieden diverse opleidingen voor  rijinstructrice. De opleiding van OnlineStuderen.com kan op een flexibele manier en op je eigen tempo behaalt worden. De kosten om de opleiding tot rijinstructeur te volgen zijn niet hoog. Voor meer informatie bel naar 030-604 2514 of mail naar info@onlinestuderen.com.

http://www.onlinestuderen.com