Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een burn-out coach?

Wat vervelend dat je in een burn-out bent beland. Het is vreselijk om jezelf oververmoeid en opgebrand te voelen. Je hebt nergens energie voor en op sommige dagen kun je zelfs je bed niet uit komen. Een burn-out is heftig en vergt professionele begeleiding. Je ervaart allerlei nare symptomen van stress en de burn-out waardoor je het gevoel krijgt alsof jij jezelf verliest. Dit is niet waar je op zit te wachten en je wil er dan ook alles aan doen om hiervan te herstellen. Wanneer je naar de huisarts gaat kan hij/zij je doorverwijzen naar een psycholoog of burn-out coach. Wat is het verschil tussen beide en wat kunnen zij precies voor je betekenen? Dat lees je in deze blog.

Wat doen de psycholoog en de burn-out coach voor je op het moment dat je een burn-out hebt?

Doordat je van de huisarts en op het internet verschillende opties kunt vinden waarmee je je herstelproces kunt starten, weten veel mensen niet wat voor hen de beste optie is. Wanneer je de begeleiding van een professional inschakelt, is het belangrijk dat je hun betrouwbaarheid en professionaliteit controleert. Een psycholoog heeft jaren aan studies volbracht voor hij/zij zichzelf psycholoog mag noemen. Je bent er op dat moment van verzekerd dat je met een professional te maken hebt. Zeker op het moment dat je door de huisarts wordt doorverwezen. Bij de burn-out coach is dit een lastiger verhaal. Iedereen mag zichzelf een burn-out coach noemen, zonder daar bepaalde opleidingen voor te voltooien. Let er dus goed op dat de burn-out die je kiest een gespecialiseerde en erkende coach is, die meerdere positieve reviews aan zijn/haar naam heeft hangen. Op die manier weet je zeker dat diegene je begeleidt om wat hij/zij weet en ze het niet alleen om het geld dat je betaald te doen is.

Op welk moment schakel je een burn-out coach in?

Het is in ieder geval belangrijk dat je een burn-out coach inschakelt op het moment dat jij daar de behoefte voor voelt. Des te sneller je begeleiding aanvraagt wanneer je in een burn-out terecht komt, des te beter je met je herstelproces aan de slag kunt. Ben je geïnteresseerd en wil je graag met een burn-out coach in Den Haag in contact komen? Dan kun je een afspraak inplannen met één van de ervaren professionals op dit gebied.

 

https://www.liberi.nl