Wat is de beste plaats voor een mobiele airco?

0
353

Het is belangrijk om de juiste plaats te kiezen voor jouw mobiele airco. Hier zijn een paar tips om u te helpen de ideale locatie te vinden.

Beste plaats voor mobiele airco

In de buurt van een stopcontact

Het is essentieel om het apparaat in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Deze locatie zou voorkomen dat iemand per ongeluk over zijn bedrading struikelt. Het is ook raadzaam om de draagbare eenheid tegen de muur te plaatsen. Op deze manier lopen mensen er minder snel tegenaan. Gebruik indien nodig een verlengstuk. Zorg er ook voor dat de bedrading van het apparaat goed is aangesloten.

Dichtbij een raam

Natuurlijk heb je een raamafdichtingset nodig. Ook wil je er zeker van zijn dat je de juiste koopt. Let er op dat je een mobiele airco koopt en bijvoorbeeld geen Dyson airconditioners.

Mobiele airco’s hebben meestal slangen die door ramen zouden moeten gaan om lucht van buiten te gebruiken om de gewenste temperatuur in de hele kamer te handhaven. Als de slang niet correct is geplaatst, kan dit de prestaties van het apparaat beïnvloeden of zelfs het apparaat permanent beschadigen. Een apparaat zonder slang kopen? Dat kan, maar die apparaten zijn erg duur. Daarom is een met slang veel gangbaarder. 

Niet vatbaar voor overmatig vocht of waarschijnlijk lekkage

Als u van plan bent uw mobiele airco zonder toezicht te laten werken, zorg er dan voor dat u deze op een locatie installeert die niet vatbaar is voor overmatig vocht door lekken of tocht. Uw apparaat kan defect raken als er een aanzienlijke hoeveelheid water in het systeem komt. Installeer het ook niet in andere gebieden waar water of een andere vloeistof wordt geserveerd of gebruikt.

Ontoegankelijk voor kinderen of huisdieren

Kinderen, vooral peuters, zijn erg nieuwsgierig naar alles wat nieuw is voor hun ogen. Het is daarom raadzaam om het apparaat te installeren dat het veilig buiten het bereik van kinderen en zelfs uw huisdieren houdt. Beter nog, overweeg om uw mobiele airco te plaatsen in gebieden die zelden worden gebruikt of gebruikt.

Verre van andere elektrische apparaten

Mobiele airco’s met modellen met warmtedruppel hebben waterbakken voor waterdruppels. Deze dienbladen moeten minimaal om de dag worden geleegd. Als deze taak wordt vergeten, kan er water op de grond terechtkomen, waardoor de elektrische apparaten in de buurt nat worden en mogelijk beschadigd raken. Dit vormt zeker ook een gevaar voor de bewoners thuis.

Aan de andere kant zijn er geen druppelmodellen beschikbaar, maar verwacht dat ze duurder zijn.

Een andere reden waarom u uw draagbare eenheid niet direct naast elektrische apparaten moet plaatsen, is de mogelijkheid dat hun gecombineerde warmte, wanneer ze tegelijkertijd in gebruik zijn, tot ongewenste ongelukken leidt.

Informeer over de plaats van een mobiele airco

Als u nog steeds niet weet waar u uw mobiele airco het beste kunt plaatsen, kunt u altijd om hulp van het productiebedrijf vragen. Als ze geen interne installatieservice kunnen bieden, kunnen ze je waarschijnlijk omleiden naar een vertrouwd installatieteam. Toegegeven, dit zou u weer een paar extra euro’s kosten, maar beschouw het als de prijs zeker waard in ruil voor gegarandeerde veiligheid bij het gebruik van uw mobiele airco.