Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

Boot kopen of boot verkopen waar moet u op letten?

Op het moment dat u een boot gaat kopen of verkopen zijn er een aantal criteria waar gelet op moet worden, een belangrijk iets is bijvoorbeeld dat u bij de juiste koper of verkoper koopt. In dit artikel gaan wij hier verder op in en zult u een aantal tips ontvangen over het (ver)kopen van uw boot.

Een boot kopen

Je ziet het steeds vaker voorkomen dat net zoals alle andere producten een boot steeds vaker online wordt gekocht/verkocht. Hiervoor zijn de plekken zoals Marktplaats geschikt om de bijvoorbeeld de kleinere sloepen. Op het moment dat je een jacht wilt gaan kopen is dit wel hele andere koek. Een jacht is namelijk niet echt goedkoop en daarom is het ook een slimmer plan om deze transacties persoonlijk af te handelen. Dit voorkomt namelijk dat je of wordt opgelicht qua geld, maar ook dat er wordt gezegd dat de boot in goede staat is maar een hoop problemen heeft.

Belangrijke aandachtspunten

Zoals net gezegd er zijn een paar punten van belang bij het kopen van een boot. Voornamelijk voor een tweedehands boot is het erg belangrijk dat u deze aandachtspunten volgt:

· Allereerst is het belangrijk dat er voordat u überhaupt denkt aan het kopen van de boot een proefvaart maakt en vervolgens verschillende dingen checkt zoals o.a. elektrische installatie en eventuele defecten

· Vervolgens is het van belang dat je de antifouling checkt. Antifouling is de verzamelnaam voor maatregelen die genomen worden om te voorkomen dat micro-organismen, mosselen en algen zich onder het wateroppervlak vasthechten aan de romp van een schip

· Hierna zal je de boot moeten checken op roestplekken wat redelijk voor zichzelf spreekt

· Ook is het van belang dat de staat van de romp wordt gecheckt en daarbij is het ook belangrijk dat je de opbouw van de kajuit ook goed checkt.

· Als laatste is het van belang dat je de vorige eigenaar vraagt naar de servicebeurten die zijn gebeurd.

Een boot verkopen

Zoals eerder gezegd het komt steeds vaker voor dat je een boot online kunt kopen en dus ook verkopen. Er zijn verschillende manieren om je boot te verkopen. Je zou je kleine sloep kunnen aanbieden op een online website zoals Marktplaats. Voor de grotere boten zoals jachten is dit een minder slim idee, de beste optie om een grote boot te verkopen is het te doen via een jachtmakelaar. Deze kunnen je namelijk het beste helpen en ervoor zorgen dat alles zonder problemen en goed verloopt.