Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Elektrische vouwgordijnen

Elektrische vouwgordijnen:

De vraag naar elektrische raamdecoratie wordt steeds groter en zo ook de vraag naar elektrische vouwgordijnen. Er zijn verschillende redenen dat deze vraag zo snel groeit. Door de opkomst van de mobiele telefoons zijn er steeds meer fabrikanten die apps ontwikkelen om de elektrische vouwgordijnen te bedienen met een smartphone. Daarnaast worden er in steeds meer woningen een domotica systeem ingebouwd. Een domotica systeem zorgt voor de gehele automatisering van de woning, denk hierbij aan verlichting, thermostaat en ook de raamdecoratie.

Waarom elektrische vouwgordijnen:

Voor de consument zijn er verschillende oorzaken dat men kiest voor elektrische vouwgordijnen. Zo kan het zijn dat de ramen zo hoog of breed zijn dat bediening met de hand niet mogelijk is, of de ramen zijn moeilijk bereikbaar. Een andere reden kan zijn dat men de elektrische vouwgordijnen op vast tijden open en dicht laat gaan zodat het lijkt of het huis bewoond is, ideaal wanneer u veel op vakantie bent. Maar u kunt er ook voor kiezen om de vouwgordijnen op en neer te laten gaan op zonlicht. Zo kunt u de vouwgordijnen omhoog laten gaan wanneer de zon op uw ramen schijnt in de winter, zo komt er veel warmte binnen en scheelt dat weer in de stookkosten. Een andere reden kan zijn dat u minder valide bent of op leeftijd bent waardoor het handmatig bedienen te lastig wordt. Daarnaast kan het ook zijn dat u zo veel ramen heeft dat u niet iedere dag handmatig de vouwgordijnen open en dicht wilt doen.

Aansturing elektrische vouwgordijnen:

Er zijn verschillende mogelijkheden om de elektrische vouwgordijnen te bedienen. Zo kunt u kiezen voor de standaard optie met afstandsbediening. Er zijn verschillende types afstandsbedieningen, zo kunt u kiezen uit een 1-kanaal, 5-kanaal of 16-kanaals afstandsbediening. U kunt dan 1 of meerdere vouwgordijnen tegelijk bedienen. Daarnaast levert Somfy ook de Tahomabox, zodat u de app op uw smartphone of tablet kunt downloaden. Ook kunt u de vouwgordijnen koppelen op uw domotica systeem, afhankelijk van het systeem is dit een bekabelde of draadloze verbinding. In de meeste gevallen zit er bij een domotica systeem ook een app voor smartphone en tablet bediening.

Kortom en zijn diverse redenen om te kiezen voor elektrische vouwgordijnen en voor iedere situatie is er wel een oplossing. Indien u meer informatie wenst of een vrijblijvende offerte, dan kunt u contact opnemen met BlindDesign.

https://blinddesign.nl