Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

Manieren van slaaptherapie om jouw nachtrust te verbeteren

Als je moeite hebt om in slaap te vallen en te genieten van voldoende nachtrust, dan kan het verleidelijk zijn om naar een slaappil te grijpen of een ander chemisch slaapmiddel dat zonder recept verkrijgbaar is. De onderliggende oorzaken van jouw slaapproblemen worden door slaapmedicatie echter niet aangepakt. Om afhankelijkheid en tolerantie te voorkomen, laten we je in dit artikel kennis maken met twee vormen van slaaptherapie die ervoor zorgen dat je sneller en dieper in slaap zult vallen. 

 

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

 

Bij slapeloosheid en andere slaapstoornissen is cognitieve gedragstherapie een van de meest gebruikte therapieën. Deze gedragstherapie kan individueel worden uitgevoerd, in een groep van mensen met soortgelijke problemen of zelfs online. Met behulp van CTG ga je dieper in op de oorzaken en symptomen van slapeloosheid. Aangezien deze oorzaken en symptomen sterk uiteenlopen, is het belangrijk dat CTG wordt afgestemd op jouw specifieke problemen. Wanneer mensen aan de slag gaan met CTG, dan melden meerderen een aanzienlijke verbetering in de slaapkwaliteit na een kuur van 5 tot 8 wekelijkse sessies. 

 

Door middel van cognitieve gedragstherapie ga je aan de slag met het aanpakken van negatieve gedachtes en gedragspatronen die te maken kunnen hebben met jouw slaapproblemen. Zo kan het je leren om negatieve overtuigingen en gedachten die bijdragen aan jouw slaapproblemen te herkennen en te veranderen. Bovendien kan het je leren om gedragingen die jou ‘s nachts wakker houden te vermijden en te vervangen door betere slaapgewoonten. 

Deep Pressure Stimulation 

Deep Pressure Stimulation is slaaptherapie die zich richt op het geven van een stevige, zachte druk die op het lichaam wordt uitgeoefend en ervoor zorgt dat het zenuwstelsel ontspant. Deze vorm van druktherapie creëert een algemeen gevoel van kalmte en welzijn, doordat het in staat is om anders om te gaan met je dopamine en serotonine. Terwijl het de aanmaak van dopamine vermindert, kan deze therapie je helpen om meer serotonine aan te maken, het stofje dat op zijn beurt verantwoordelijk is voor de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon dat je gemakkelijker in slaap laat vallen. 

 

Deep Pressure Stimulation kan je als slaaptherapie inzetten door te gaan slapen met de de ultieme verzwaringsdeken, een speciaal verzwaard deken dat te vergelijken is met een knuffel die je om je lichaam heen doet. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid, waardoor jij je beter kan ontspannen en sneller en dieper in slaap zult vallen!