Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Autos en Motoren

Grootste voordelen van elektrische auto’s op een rij!

In 2030 mogen er als het goed is alleen nog maar elektrische auto’s en e-choppers verkocht worden, voor hoe het er nu uitziet. Dit is door de overheid bepaald, omdat ze de doelstellingen uit het Klimaatakkoord willen behalen om CO2-uitstoot met 49% te verlagen. Er zitten voor de gebruikers van elektrische voertuigen ook veel voordelen aan deze afspraak. Wat de grootste voordelen van elektrisch rijden zijn en wat de voordelen van een e-chopper zijn, lees je in dit artikel. Lees zeker even verder als je meer over dit onderwerp te weten wilt komen.  

Elektrisch rijden is beter voor het milieu

Een elektrische auto of een elektrische chopper staat 40% minder CO2 uit dan een brandstofauto. Zelfs op het moment dat je de productie van de auto meeneemt in de berekening. Bij deze berekening zijn ze ervan uitgegaan dat je stroom uit het stopcontact gebruikt. Laad je de auto volledig of bijna volledig op met stroom van zonnepanelen? Dan stoot de auto nu al veel minder CO2 uit dan auto’s met een uitlaat. Doe je dat thuis met je eigen zonnepanelen? Dan is dat ook nog goedkoper ook.

Het is veilig

Een groot gedeelte van de elektrische auto’s hebben een grote kreukelzone en het zwaartepunt ligt lager. Hierdoor heeft de auto een stabielere wegligging dan andere auto’s die niet elektrisch zijn. Dit maakt elektrische auto’s dus ook meteen een stuk veiliger en dat is belangrijk voor veel weggebruikers. 

Een eventuele subsidie

Elektrische voertuigen zijn niet goedkoop en wanneer je deze aanschaft, ben je dus vaak een groot bedrag kwijt. Dit komt doordat je voor elektrische auto’s in een nieuw segment zit en nieuwe segmenten zijn vaak prijzig. Een voordeel van elektrische auto’s is dat je eventueel een subsidie aan kunt vragen bij de overheid. Je krijgt dan dus de mogelijkheid om de auto voor een goedkopere prijs te kopen en dat is mooi meegenomen.