Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Autos en Motoren

Rijlessen volgen in tijde van corona

Nu de samenleving alweer maanden onder verscherpte regels leeft vanwege de coronacrisis, is het vaak lastig om te bepalen hoe je van A naar B komt. Fietsen is een optie, maar alleen als je voor school of werk niet ver hoeft te gaan. Het openbaar vervoer was normaal gezien de andere optie voor mensen zonder rijbewijs, maar in deze sector is ook een hoop veranderd. De dienstregelingen zijn aangepast waardoor er minder bussen, trams, metro’s en treinen rijden, vaak maar eens per half uur of zelfs per uur. Ook mogen er minder mensen mee met het openbaar vervoer. Een ideaal moment dus te beginnen met rijlessen, zodat je niet meer afhankelijk met van het ov en je je eigen mobiliteit vergroot. Een rijschool waarbij dit mogelijk is, is Rijschool in Breda. Rijschool in Breda helpt jou op weg om op een veilige manier je rijbewijs te halen.

De volgende stap

Als je eenmaal besloten hebt om voor het rijbewijs te gaan in deze tijden, dan ben je als eerste genoodzaakt om een gezondheidsverklaring te hebben voordat je bij je rijschoolhouder in de auto stapt. Na de eerste proefles plan je samen met je instructeur het aantal benodigde lessen dat geacht wordt. Tussendoor moet je ook nog het theorie-examen behalen voordat je uiteindelijk op rijexamen mag. Ook zal je voor het examen nog een tussentijdse toets krijgen, waarbij je speciale verrichtingen en 1 autocheck moet voldoen. Als je deze hebt gehaald, dan hoef je ze niet meer tijdens het rijexamen te doen en kun je je volledig focussen op het rijden. En zo kun je samen met je instructeur al meerdere scenario’s oefenen die je kunt tegenkomen tijdens je rijexamen.

Rijbewijs gehaald?

Nu je het rijbewijs op zak hebt, zijn er al meer mogelijkheden om je te verplaatsen. Waarschijnlijk kun je vast wel eens de auto van je vader, moeder, broer of zus lenen. Of je hebt al gespaard voor een leuke eigen tweedehandsauto. Als je geluk hebt dan financieren je ouders je eerste auto. In ieder geval heb je nu meer eigen vrijheid om te doen en laten wat je wilt.

https://rijschoolbreda.nl/