Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

3 tips om te stoppen met roken

Artsen waarschuwen vaak voor het zoeken naar alternatieven als het gaat om stoppen met roken. Dit is begrijpelijk; nicotine kauwgoms of een elektrische sigaret gaan je niet helpen om van je nicotineverslaving af te komen. Ondanks het feit dat je met deze alternatieven niet van je nicotineverslaving afkomt, zijn ze wel een stuk minder schadelijk voor je gezondheid. Bij gebruik van een elektrische sigaret komen namelijk veel minder schadelijke stoffen vrij. In feite ‘rook’ je met een elektrische sigaret alleen waterdamp. De enige semi-schadelijke stof die je dan binnenkrijgt, is nicotine, wat overigens niet slechter voor je hart- en bloedvaten is dan cafeïne. Lukt het dus echt niet om te stoppen met roken of vind je het de nasleep niet waard, dan is het een verstandige keus om over te stappen op kauwgoms, pleisters, of een e-sigaret.

Ga sporten

Sporten is een van de belangrijkste dingen wat je sowieso moet gaan doen als je van plan bent om te stoppen met roken. Niet alleen is het super goed voor je lichaam en geest, je wordt er ook nog eens extra aan herinnerd waarom je in eerste instantie überhaupt wilde stoppen met roken. De eerste keer dat je op een loopband staat, nadat je tien jaar lang een pakje per dag hebt gerookt, geeft je het gevoel dat je longen in brand staan en je geen andere keuze hebt dan te stoppen met roken. Deze reminder is vaak de doorslaggevende factor die ervoor gaat zorgen dat je met volle zelfvertrouwen voor altijd stopt met roken.

Informeer jezelf

Overal op het internet staan bewijzen van de schadelijke effecten van sigaretten. Het is niet alleen slecht voor de longen; maar ook voor de hart- en bloedvaten, huid en rimpels, libido, energielevel, zelfvertrouwen en nog veel meer waar de meeste mensen niks vanaf weten. Voordat je officieel gaat proberen te stoppen met roken, is het daarom raadzaam je in te lezen over alle nadelige gevolgen dat roken met zich meebrengt. Print desnoods een foto uit van een rokerslong en hang die boven je bed, zodat je er iedere dag aan herinnerd wordt waarom je wilt stoppen. 

https://wizzits.com/