Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Een werkjas nodig?

Werkomstandigheden zijn niet altijd perfect. Er bestaan wel van die ongevaarlijke zomerklusjes waarbij de kans dat je je bezeert of erg vuil maakt minimaal of zelfs onbestaande is, maar je mag er toch van uit gaan dat de meeste werkjes een ander paar mouwen zijn. En over mouwen gesproken, misschien heb je werkelijk een stevige werkjas nodig. En wie weet vind je wat je nodig hebt in het assortiment van Softshell en koop je een softshell jas.

 

Hoe kies je je werkjas?

Welke job ga je uitvoeren en in welke omstandigheden? Misschien werk je met een gevaarlijk werktuig en is het belangrijk dat je werkjas gemaakt is van stevig materiaal. Of je werkt vaak buiten in ijskoude temperaturen en je moet je wapenen tegen de koude. Als je lang in de regen moet staan, is een waterafstotende werkjas een ideale oplossing. Je wil je echter ook niet dood zweten, dus ademend materiaal is soms ook cruciaal. Hier tref je het, want een Softshell werkjas blinkt uit in waterafstotend en ademend vermogen. Misschien heb je een boel timmerwerk te doen en wil je een potlood en een rolmaat bij je dragen tijdens het uitvoeren van je klus. Als je werkjas beschikt over een paar zakken, is dat uiteraard meegenomen. Stel je voor dat je ‘s nachts vlak naast een openbare weg werkzaam bent. Natuurlijk wil je dan makkelijk opgemerkt worden. In dat geval opteer je best voor een werkjas die voorzien is van reflecterende stroken.

 

Denk grondig na

De keuze in werkjassen, of je nu gaat voor een exemplaar van Softshell of voor een ander merk, is zo uitgebreid dat je best eerst goed nadenkt over wat je echt met je jas wil bereiken. Uiteraard speelt ook het visuele aspect mee. Verder is, naast de functionaliteit, ook het comfort dat je ervaart bij het dragen van je werkplunje een groot aandachtspunt. En met de juiste aankoop kan je dan stevig aan de slag.