Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Het perfecte verpakkingsmateriaal

Bubbeltjesplastic, luchtkussenfolie en bubbelfolie zijn een kleine greep benamingen voor toch wel het fijnste verpakkingsmateriaal wat er is: noppenfolie. Noppenfolie doet het goed als verpakking voor je kostbare en breekbare spullen. De folie neemt als het ware de vorm van het product aan en vangt eventuele schokken prima op. Je wilt immers niet je inboedel vervangen na een verhuizing.

Soorten bubbeltjesplastic

Je kunt tegenwoordig een groot gevarieerd aanbod bubbeltjesplastic vinden. De folie bestaat uit allerlei afmetingen en materialen. Zo heb je antistatische folie, maar ook folie die geschikt is voor langere smalle producten. Bovendien kun je gaan voor gerecycled materiaal of goedkope noppenfolie bijvoorbeeld. Bedenk van tevoren dus goed welke soort folie je nodig hebt.

Allerlei soorten toepassingen

In de eerste plaats is bubbeltjesplastic uitstekend geschikt als beschermingsmateriaal. De luchtbollen in de folie dienen eigenlijk als schokdemper. Schokken, krassen en allerlei andere vormen van beschadigingen worden opgevangen. Je zou het kunnen vergelijken met een airbag, die trillingen of een fikse klap opvangt. Bovendien worden de producten beschermd tegen stof en vocht. Ten tweede zou je de folie kunnen gebruiken als opvulmateriaal. Goedkope noppenfolie zou bijvoorbeeld prima kunnen fungeren als materiaal in dozen om te zorgen dat de ingepakte spullen niet gaan verschuiven. Tot slot bestaat er antistatisch bubbelfolie. Deze folie wordt ingezet als het gaat om producten met een elektronische lading, zoals laptops en televisies.

De voordelen van bubbelfolie

Bubbelfolie kent meerdere toepassingen en heeft hierdoor flink wat voordelen. Zo is de folie flexibel, waardoor het producten volledig kan omsluiten. Dit bevordert de bescherming en is een voordeel als het gaat om objecten met een afwijkende vorm. Daarnaast is bubbelfolie licht van gewicht, waardoor je minder verzendkosten betaalt. Noppenfolie is bovendien verkrijgbaar in allerlei afmetingen. Ook kun je zelf kiezen voor welke kwaliteit je gaat. Zo kun je kiezen uit goedkope noppenfolie of duurder materiaal. Dit is afhankelijk van de toepassing die je voor ogen hebt. Tot slot kun je producten luchtdicht verpakken, aangezien tape of plakband makkelijk blijft kleven aan de folie.

https://verpakgigant.nl/product-categorie/noppenfolie/