Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Het verspreiden van geuren door een keuken in de horeca voorkomen

De afzuiginstallatie horeca

Voor de horeca is het bijzonder belangrijk dat omwonenden geen last hebben van geuren die door een keuken worden verspreid. Het is niet fijn wanneer u de geur van bijvoorbeeld het frites of chinees bakken de hele dag zou moeten ruiken. De afzuiginstalatie horeca moet goed in orde zijn. Op de afzuiginstalatie horeca mag niet bezuinigd worden. Daarom worden er bij de keukens in de horeca ook een geurfilterskast gebruikt. De geurfilterkast moet voorkomen dat er een vette kooklucht of speciale geur naar buiten wordt geblazen. De geurfilterkast is zo gemaakt dat deze de vette deeltjes en kookgeur filteren. Een geurfilterkast horeca is een vast onderdeel van de totale afzuig installatie. Een geurfilterkast horeca wordt gebruikt voor de keuken. Aan een zijde van de geurfilterkast wordt de vervuilde lucht aangezogen en aan de andere zijde schoon naar buiten geblazen.

De geurfilterkast voor de horeca afzuiging

Er zijn verschillende soorten en maten in de handel. De vervuilde lucht en de grootte van de ruimte is bepalend voor de capaciteit van een geurfilterkast. De capaciteit van een geurfilterkast wordt gemeten zonder de filters die erin gebruikt worden. Met filters zal het rendement lager zijn, dan zonder. Ook de gebruikte roosters in de geurfilterkast heeft invloed op het rendement. Bereken of laat berekenen wat voor capaciteit de geurfilterkast moet hebben voor de ruimte die u moet filteren.

Maatwerk voor de horeca afzuiging

Door het gebruik van koolstoffilters is het mogelijk dat er 80% van de geur die vrijkomt wordt afgevangen. De overlast zal dan dragelijk zijn. De omwonden zullen dan niet meer klagen over stankoverlast. Wanneer er na het plaatsen van deze maatregelen nog steeds klachten komen, dan zult u andere maatregelen moeten nemen. Dat is mogelijk, maar er zijn dan wel extra kosten aan verbonden.

Als er nog klachten zijn

Zijn er dus nog klachten, ondanks de genomen maatregelen, dan zou u kunnen kijken naar de ligging van de uitlaat. Is die goed, dan is het nog mogelijk voor 99% te filteren. Dat moet dan goed worden bekeken door specialisten. Zij zullen de hele afzuiginstallatie bekijken en met een advies komen om de overlast te voorkomen. Dat is dan specialistenwerk. Hiervoor zijn er wel extra kosten voor de afzuiginstallatie.

https://medtrading.nl/