Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Is het mogelijk om als BKR-geregistreerde een hypotheek te krijgen?

Bij het kopen van een nieuwe woning hebben de meeste mensen een hypotheek nodig om de aankoop van de woning te kunnen financieren. Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er gekeken of je een BKR-registratie hebt. Veel mensen zijn door het Bureau Krediet Registratie BKR-geregistreerd. Deze registratie gebeurt al bij het afsluiten van een mobiel abonnement, waarbij de mobiel meer dan 250 euro waard is. In dit artikel kun je alles over de gevolgen van de BKR-registratie voor je toekomstige hypotheek te weten komen.

Wat is de invloed van de BKR-registratie op jouw toekomstige hypotheek?

Naast de abonnement voor de mobiel, zijn er meer factoren die voor een registratie kunnen zorgen. Zo valt het leasen van een auto ook onder de vereisten, maar ook indien je voor meer dan 250 euro rood kan staan op je bankrekening. Hierbij maakt het Bureau Krediet Registratie onderscheid in een positieve en negatieve BKR-registratie. De positieve notering geeft aan dat je financiële gedrag, ondanks het mobiele abonnement of de lease auto, als positief wordt gezien. Dit betekent dat jij op tijd je rekeningen betaald en geen achterstanden hebt.

Bij een negatieve BKR-registratie is geconstateerd dat je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. Zelfs na het wegpoetsen van de achterstallige betalingen, sta je voor vijf jaar na het aflossen nog negatief geregistreerd. Echter zijn er mogelijkheden om met een negatieve notering een hypotheek af te sluiten. Bij een hypotheek met BKR is het belangrijk dat je de schulden hebt afgelost. Indien er geregistreerd staat dat je de werkt aan het herstellen van de schulden, is het ook mogelijk om een hypotheek met BKR te krijgen. Bij de hypotheekaanvraag wordt de BKR wel meegenomen, waardoor het voor kan komen dat je een minder hoge hypotheek kunt krijgen voor je nieuwe woning.