Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Meer stuur over jouw leven

Ervaar jij soms dat je als een balletje overal heen rolt, terwijl de rest van de mensen of omstandigheden om jou heen jouw richting bepaalt? Soms is het alsof anderen jouw richting bepalen en dat je niks in te brengen hebt in jouw leven. Toch weet je ergens ook wel dat dit niet helemaal waar is…

Huis ontwerpen

Sommige mensen denken dat de wereld heel erg maakbaar is. Dat je jouw leven als een huis ontwerpen kunt. Dat is natuurlijk ook weer niet zo. Als je de metafoor wil gebruiken, dan zou je ook kunnen zeggen dat je zelfs met een huis ontwerpen niet altijd alles zelf in de hand hebt. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen met het huis ontwerpen, dat bijvoorbeeld blijkt dat de grond niet geschikt is voor bebouwing.

Hoe krijg je dan meer stuur?

Het is natuurlijk fijn dat je een bepaalde rust ervaart. Dat krijg je sneller als er voldaan wordt aan de basisvoorwaarden in de zogenaamde piramide van Maslow. Een dak boven je hoofd, eten & drinken, liefde, kleding, zijn wel wat van die basiszaken die je uit de overlevingsstand kunnen halen. Daarmee wordt bedoeld dat als deze zaken op orde zijn, dat er dan ruimte ontstaat.

Wil je dus meer stuur ervaren? Zorg dan eerst dat je deze zaken voldoende op orde hebt. Daarna kun je op een ander niveau zorgen voor meer stuur in jouw leven. Daarmee meteen even gezegd hebbende: bij sommige mensen werkt deze volgorde andersom. Doe dus vooral wat goed voelt voor jou. Maar, voor de meeste mensen geldt dat het vaak helpt om eerst de basisbehoeften op orde te hebben en daarna te werken aan een meer geestelijke benadering van ‘het stuur van jouw leven besturen’.

Bij de meer geestelijke benadering krijg je meer stuur over jouw leven door jezelf te richten op jouw reactie op omstandigheden. Dat is namelijk datgene waar jijzelf altijd voor verantwoordelijk bent en waar jij werkelijk invloed op hebt. Hoe doe je dat? Ook dat is voor iedereen anders. Er is dan ook geen pasklaar antwoord op. Tip? Soms kan iemand als Eckhart Tolle je op weg helpen.

https://www.ihcarchitects.com/huis-ontwerpen/