Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Mondkapjes kopen of zelf maken?

Wordt het mondkapjes maken of mondkapjes kopen? En ga je dan voor stoffen mondkapjes kopen? Let in ieder geval op dat het maken of kopen van een mondkapje niet de oplossing is van het gehele probleem. De basismaatregelen zijn en blijven het beste wapen in de strijd tegen Corona. Binnenkort is het overal in publieke ruimtes verplicht om een mondkapje te dragen. Het is dus wel verstandig om er een aantal aan te schaffen. Stoffen mondkapjes vormen een goede barrière tegen druppels die ontstaan tijdens het niezen of het hoesten. De Universiteit van Chicago heeft hier een onderzoek naar goed gedaan. De combinatie van katoen en chiffon bleek het meest effectief te zijn.

Stoffen mondkapjes kopen

De bedoeling van het dragen van stoffen mondkapjes is dat je de verspreiding van het virus tegengaat. Wanneer je niest of hoest, dan komen er kleine druppels vrij. Er is dus een filter nodig. Draag je een stoffen mondkapje, dan bescherm je andere mensen en voor een groot gedeelte ook je zelf. Waarom werken stoffen mondkapje zo goed? De combinatie van chiffon en katoen filtert het beste. Chiffon zorgt namelijk voor een elektrostatische barrière en katoen vormt een mechanische barrière. Er is zelfs vastgesteld dat de combinatie van deze stoffen ongeveer 90% van de druppels filtert. Het is het handigst om mondkapjes te kopen die precies aansluiten bij de vorm van jouw hoofd. Een voordeel van deze mondmaskers is daarnaast dat je niet steeds opnieuw nieuwe exemplaren hoeft te kopen. Je kunt ze namelijk uitstekend hergebruiken. Was ze minstens 30 minuten op zestig graden.

Mondkapjes maken

Je wilt liever geen mondkapjes kopen? Je gaat voor stoffen mondkapjes zelf maken? Dat kan natuurlijk ook. Dit is heel eenvoudig en je vindt op diverse plekken handige patronen. Het leuke van zelf maken is dat je patronen kunt uitkiezen die mooi aansluiten bij je outfit. Ook kun je de zelfgemaakte stoffen mondkapjes uitwassen en hergebruiken. Kies wel voor een combinatie van katoen en chiffon. Dan weet je zeker dat er een goede barrière is tegen eventuele virusdeeltjes. Zorg er tenslotte voor dat het masker zo goed mogelijk aansluit.

Veel succes en plezier met mondkapjes maken!