Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Polijst bedrijf

Polijst bedrijf

Van Geenen polijsten

Polijst bedrijf Van Geenen 

Van Geenen BV, een polijstbedrijf met al ruim 40 jaar ervaring met polijsten. Van Geenen heeft ervaring met allerlei rare vormen en materialen om te polijsten. Van Geenen BV polijst bedrijf handmatig voor de wat simpelere klusjes, en machinaal voor de grotere klussen. In de grote zaal waar alle machines staan wordt al het polijst en slijp werk binnen korte tijd gedaan. Van Geenen BV doet onder andere aan metaal polijsten. 

Verschillende manier slijpen en polijsten 

Van Geenen BV slijpt onder andere op Ruwheidswaard, het slijpen op Ruwheidswaarde (Ra-waarde) is zeer precisiewerk. Natuurlijk stellen we bij Van Geenen zeer hoge eisen. Het slijpen op Ra-waarde is meestal van belang voor de producten in branches zoals in de Voedingsindustrie, Farmaceutische industrie en in de Machinebouw. Bijvoorbeeld in de binnenkant van een tank of een Transportschroef. In dit precisiewerk is Van Geenen BV gespecialiseerd. Onze vakmensen kunnen elk soort oppervlakte ruwheid behalen. 

Bij slijpen op korrel geeft het product een mooi optische/visuele uiterlijk. Van Geenen biedt een scala aan Korrel slijpen in vele verschillende grofheden. 

Veel voorkomend is het slijpen met het schuurpapier Korrel 320. De Korrel 320 geef het eindproduct een uitstraling waarbij de slijplijnen prachtig zichtbaar zijn. Tijdens het slijpen is het ook nodig om de juiste bewerkingsroute toe te passen. Hierbij zijn de details van het materiaal belangrijk, dikte bijvoorbeeld. Van Geenen BV heeft jarenlange ervaring en daardoor weten wij hoe we elk type materiaal moeten bewerken voor een optimaal eindresultaat. 

Hoogglans polijsten 

Bij hoogglans polijsten komt veel ervaring kijken, vooral bij RVS producten. Met het hoogglans polijsten wordt de oppervlakte spiegelend gemaakt, daarna wordt er een hoge glansgraad gemaakt om het proces te versoepelen. De hoogglans gepolijste materialen kan je terug te vinden in onder andere de kunst en interieurbouw en in de Superjacht industrie. Metaal polijsten wordt veel gebruikt.

https://vangeenen.nl/