Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Rijden met angst

Wanneer jij je rijbewijs wilt halen maar last hebt van angsten, dan is dit helemaal niet zo gemakkelijk. Gaat jouw hart ook racen van het moment dat je een snelweg op moet? Of ben je vooral bang voor de examens? Begrijpelijk! Goed om te weten ook, je bent niet alleen! Er zijn flink wat mensen die op de één of andere manier last hebben van angsten als het op het rijbewijs aankomt. Gelukkig kun je hier wel wat dingen tegen doen om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Soorten angst

Angsten zijn er in allerlei soorten en maten. De meest voorkomende zijn faalangst en een angststoornis. Hoewel er met beiden gewerkt kan worden is er wel een verschil. Een angststoornis kan namelijk wat intenser zijn, en minder gericht op één specifiek onderdeel. Dat kan het moeilijker maken om met een angststoornis op de weg te gaan. Je kunt tenslotte angst hebben voor alles. Dat gezegd hebbende, als jij het aandurft, kun je met alles leren omgaan en jezelf verbeteren.

Controle nemen

Deels is de angst bij autorijden op te lossen door te leren dat je controle kunt nemen. Voor alle enge situaties zoals ongelukken moet je leren dat jij de touwtjes in handen hebt. Dat wil zeggen dat je kunt anticiperen, reageren, en oplossen als het op een gevaarlijke situatie aankomt. Als jij de touwtjes in handen hebt, wat is er dan nog eng?

Rijschool Heerlen

Je kunt ook een rijschool zoeken die gespecialiseerd is in angsten. Hierbij wordt er rekening gehouden met jouw angst en weet men door ervaring hoe ze les moeten geven. Zo voel jij je veiliger als je aan je rijles begint, en begrepen door degene die je moet begeleiden. Dat scheelt een hele hoop. Rijschool Heerlen is hier een goed voorbeeld van. Bij rijschool Heerlen kun je op de site zien dat ze om weten te gaan met bijvoorbeeld faalangst. Let erop dat je bij je (proef)les veilig en goed behandeld voelt door degene die je les geeft. Het begrip en de verbinding met de instructeur is belangrijk, maar wanneer je last hebt van angsten is het misschien nog wel veel belangrijker.

https://drivingcoach.nl/