Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Soorten online evenementen

Door de komst van corona zijn we allemaal veel meer online bezig. Soms een vergadering of een lesje online volgen is niet meer dan normaal geworden. Dat geldt niet alleen daarvoor, maar ook voor evenementen. Sommige evenementen zijn tegenwoordig hybride of ze zijn volledig online via een livestream of een webinar. Zo kan je toch je evenement geven, maar dan vanuit huis. Een online evenement is iets meer dan een zoom meeting, want je wil je organisatie natuurlijk wel van haar beste kant laten zien. Hoe ziet een online evenement eruit?

 

Hybride

Heb je een hybride evenement? Dan heb je dus een deels fysiek evenement en een deels online evenement. Als mensen je evenement online volgen gaat dit via een livestream. Belangrijk daarbij is dat er interactie plaatsvindt met deze mensen. Het draait bij een hybride evenement echt om beleving om het publiek te boeien. De locatie van dit evenement is ook heel belangrijk. Voor zo een evenement kan je ervoor kiezen om online tickets te verkopen voor evenementen, maar dat kan ook deels aan de deur zijn omdat je een gemixt evenement hebt.

 

Webinar

Als je het hebt over een webinar dan is dat een evenement waar het publiek alleen maar online aanwezig kan zijn. Een webinar wordt vaak opgenomen in een professionele studio, maar ook op locatie zijn er mogelijkheden om op te nemen. Een webinar kan worden ingezet voor meerdere doeleinden. Denk aan online trainingen of productpresentaties. Maak tijdens een webinar gebruik van de chatfunctie om nog een beetje interactie te hebben met de mensen die het webinar bezoeken. Ook hier kun je weer online tickets verkopen voor evenementen.

 

Livestream

Dan heb je nog een livestream. De deelnemers kijken hier mee via een live videoverbinding. In een livestream vindt meestal geen directe interactie plaats, maar soms is dit wel mogelijk zoals bijvoorbeeld op youtube of instagram.