Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Taxi van Amsterdam naar het Keukenhof in Lisse

Al voor de hoofdingang van Keukenhof wordt je verwelkomd door kleurrijke bloemen. Zodra je binnenkomt, weet je niet waar je moet kijken overal waar je kijkt, lachen allerlei verschillende bloemen naar je. In het keukenhof kun je smalle en brede paden in het midden van perfect gecensureerde bloemperken verwachten.

 


 

Reizen met de Keukenhof taxi uit Amsterdam

Het dorp Lisse, waar de Keukenhof is gevestigd, is in ongeveer een uur te bereiken vanuit het centrum van Amsterdam. Vanuit Amsterdam kun je direct met de taxi naar het Keukenhof. Je kun hier het beste een speciale app voor gebruiken. Deze app heet taxiUapp en is een zeer gebruikersvriendelijke app die je kunt gebruiken om een taxi te bestellen. Je kunt eventueel ook van te voren bestellen voor een bepaalde tijd en je kunt ook via de app betalen. Ze maken gebruik van een zeer vriendelijk en professioneel netwerk van taxi chauffeurs die erop gericht zijn om jou zo goed mogelijk te helpen. Deze app raad ik dan ook zeer aan als je voor plan bent om het Keukenhof te bezoeken en je van Amsterdam komt.
 
Nog een waardevolle tip: in Amsterdam zelf ziet je veel mensen op straat lopen, die ook rondleidingen naar de Keukenhof aanbieden. De prijzen die ik zag waren allemaal rond de 50 euro en hoger. Niet doen natuurlijk! Je kan beter van te voren een betrouwbare taxi bestellen.

De ster in Keukenhof is natuurlijk de tulp! Samen met zijn soortgenoten vormt het een geweldig frame voor de windmolen. In het middaglicht komen de kleuren van de bloemen echt tot hun recht.
 
Een ongelooflijke 1,4 miljoen mensen bezochten de Keukenhof in 2018 – en de trend is stijgend! Als je bedenkt dat de tuinen maar acht weken per jaar open zijn voor het publiek, kun je je de drukte wel voorstellen. Maar omdat het terrein met 32 hectare zeer uitgestrekt is, is de drukte redelijk gespreid. Ik was daar met mijn vrienden op het slechtste moment, namelijk van laat in de ochtend tot vroeg in de middag. Desalniettemin hebben we alleen op bepaalde hotspots, zoals de windmolen of de paviljoens, grotere mensenmassa’s meegemaakt.

 

Vroeg of laat komen

Maar ik kan je nog steeds een tip geven van de officiële website 1:1: kom zo vroeg mogelijk (open vanaf 8 uur) of in de late namiddag, als de dagtoeristen (zoals wij) al op weg zijn naar Amsterdam. De Keukenhof is tot 19.30 uur geopend en je kunt de bloemen in het mooiste avondlicht beleven.
 

Molen in Keukenhof

De molen is meer dan honderd jaar oud en is gebouwd in Groningen. In de Keukenhof wordt het echter alleen gebruikt als een schuimmolen zonder functie, zelfs als de bladeren nog draaien in de wind. Hopelijk is er één ding dat je niet verwacht op Keukenhof, en dat is actie. De tuinen zijn een lust voor het oog en de ziel, en dat alleen al is meer dan genoeg. Na het betreden van het gebied kunt je het beste een kleine kaart krijgen om je te helpen je weg te vinden. Het maakt niet uit waar je kijkt tijdens een wandeling – overal waar je kijkt schitteren bloemen in verschillende kleuren en vormen naar je toe. Tientallen landschapsarchitecten zorgen hiervoor en je kunt ze aan het werk zien.