Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten bedrijfsvloeren binnen de industriële sector

Er zijn superveel verschillende soorten bedrijven en al deze bedrijven hebben andere soorten bedrijfsvloeren nodig. Zo zul je in een restaurant veel laminaat en/of tapijt tegenkomen en in een industrieel bedrijf vooral beton. Echter, in een industrieel bedrijf zijn er nog veel meer verschillende mogelijkheden binnen de bedrijfsvloeren. Ben jij op zoek naar deze informatie? Lees dan vooral even verder.

De gietvloer

Een gietvloer is al vele jaren populair onder zakelijke en industriële bedrijven, de gietvloer heeft namelijk vele voordelen. Zo zijn ze zeer sterk, krijg je geen slijtage en kunnen ze wel tegen een stootje. Dit alles zorgt ervoor dat de vloeren erg lang mee kunnen gaan. Daarnaast kan een gietvloer makkelijk onderhouden worden, is hij snel geplaatst en al binnen een dag afgewerkt. Hierdoor hoef je geen week te wachten totdat de bedrijfsvloer ligt en hij belast kan worden. Er zijn verschillende soorten kleuren en afwerkingen te verkrijgen, waardoor er verschillende afwerkingen mogelijk zijn.

De epoxyvloer

Een vloer gemaakt van epoxy is erg hard, zal niet snel breken en is star. Middelzware belasting zoals bijvoorbeeld heftruckverkeer zal hierdoor geen moeite hebben met het rijden over deze vloeren.

Veiligheid

Op epoxy vloeren kan eventueel een antislip laag aangebracht worden om de vloeren zo veiliger te maken voor al het verkeer. Dit geld zowel voor de antistatische vloeren als de electric static discharge vloeren. Een epoxyvloer heeft een hoge dichtheid waardoor er geen enkele stof in de vloeren kan trekken. Dit zorgt voor zowel extra veiligheid als een goede hygiëne omdat het makkelijker schoon te maken is.

https://egafloortec.nl/bedrijfsvloeren/