Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wanneer koop je een rollator?

Misschien is nog wel een betere vraag: waarom koop je een rollator? Het is uiteindelijk natuurlijk aan jezelf. Maar het is het slim om erbij stil te staan dat uitstel soms gewoon, de kop in het zand steken is. Begrijpelijk? Ja. Handig? Nee natuurlijk niet. Je beperkt jezelf onnodig.

Niet voor niets zeggen veel gebruikers achteraf, ik had die rollator al jaren geleden moeten kopen. Hoe dan ook, uiteindelijk is er altijd nog het gezegde ‘als de pijn van het niet veranderen groot genoeg is, verander je vanzelf.’ Acceptatie is soms lastig.

Waarom koop je een rollator?

Het is eigenlijk heel simpel. Je koopt er eentje als het lopen zo moeilijk gaat dat het jouw vrijheid beperkt. Je bent minder zelfstandig en gaat bijna nergens meer heen. Met de rollator ben je weer een stuk mobieler. Dat is weer een hele upgrade voor jouw sociale leven.

Het is natuurlijk wel handig, dat je eerst gaat kijken wat de oorzaak is van het moeilijke lopen. Misschien blijkt een rolstoel wel de beste oplossing te zijn. Ga dus eerst naar de huisarts of misschien wel de fysio.

Ook in huis is het dan weer een stuk makkelijker, om weer dingen te doen. Zonder dat je bang bent om te vallen. Het is jammer om de hele dag in de stoel te hangen, terwijl jij je verveelt.

Drempelhulp rollator

Als het dan zover is dat je een rollator hebt, dan heb je ook een drempelhulp nodig. Tenminste als je ook in huis overal makkelijk en veilig wilt komen. Elke keer de rollator over de drempel tillen, is ook niet handig.

Het is natuurlijk wennen: ‘drempelhulp rollator‘, wat komt er nog meer? Heel begrijpelijk als je denkt dat dit het begin van het einde is. Toch is het omgekeerde het geval: met een drempelhulp en rollator ben je weer mobieler. Dus eigenlijk is het gewoon een nieuw begin!

https://drempelhulp.com/