Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wat kost een goede website nu?

Het is als vragen, wat een auto kost. Het hangt ervan af wat je van de website verwacht. Wil je de kwaliteit van een Mercedes of van een Mazda? En, wat zijn dan de verwachtingen? ‘Hoe hard moet de website kunnen rijden?’ Toch zijn er wel wat dingen over de prijs van een website te zeggen, zodat jij een idee krijgt van wat een website kan gaan kosten, als je misschien een site wil laten maken.

Hoe ingewikkeld moet jouw website worden?

Denk je aan een website van maximaal 10 pagina’s, die je als een soort visitekaartje gaat gebruiken? Met wat gratis stockfoto’s of een hobbyfotograaf die jou uit de brand helpt, gaat het je wellicht iets van 800 euro kosten, inclusief een goed betaald template van circa 50 euro. Daarbij is de website vaak al zodanig ingericht dat het mogelijk is, om de website te optimaliseren voor Google. Vaak zit er dus al een koppeling met Google Analytics in. Daarnaast zit, als het om een WordPress website gaat, de plugin Yoast SEO er al in. Dit is een plugin voor het optimaliseren van websiteteksten voor Google.

Het kan goedkoper, maar goedkoop is… Precies, duurkoop. Daarmee ben je trouwens nog niet klaar. Je bent jaarlijks kosten kwijt aan hosting en het behoud van jouw domeinnaam. Dat kost mogelijk zo’n 50 tot 100 euro per jaar.

De toeters en bellen

Nu komt het natuurlijk. Want, wil je goed gevonden worden op Google, wil je meer pagina’s, wil je wekelijkse goede blogberichten op jouw website? Dan gaat het allemaal meer kosten. Verder? Wil je een webshop? Dan is het startbedrag al snel zo’n 1500 euro en dan heb je niet iets ingewikkelds. Al met al kan het uiteindelijk uitlopen tot website die 1,5 ton kosten. Het hangt er dus echt maar net vanaf wat jouw websitedoelen zijn.

Wil je een site laten maken?

Wil je een site laten maken? Dan kun je het beste meerdere offertes opvragen. Wanneer zit je goed? Als de vanaf prijs voor een website ongeveer 800 euro is en de vanaf prijs voor een webshop circa 1500 euro. Dat zijn namelijk realistische prijzen voor een site laten maken.

https://webdesignkaart.nl/website-laten-maken/