Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wereld economie

De wereld is aan het veranderen dit is te merken aan een aantal factoren. Een grote factor is Amerika, sinds de uitslag van de verkiezingen is er veel onzekerheid omtrent de economie. Zo heeft de nieuwe president Trump aangegeven dat hij verschillende verbanden zal afstoten om het eigen land weer groot te maken. Maar dit kan een grote crisis veroorzaken omdat Amerika afhankelijk is van de wereldeconomie, zowel voor binnen als buitenlandse producties. Amerika heeft veel grondstoffen zelf, maar hebben er ook een aantal nodig. Ook is de productie in eigen land vaak duur, daarom besteden veel Amerikaanse bedrijven dit uit aan Azië of wordt er een fabriek gebouwd in Mexico, dit is doorn in het oog van veel Amerikanen, bedrijven zeggen dan ook dit te doen om te kunnen blijven concurreren. Klik hier voor meer informatie.

Dit zorgt ervoor dat veel mensen zonder werk komen te zitten. De banen zijn vaak in die regio’s al schaars waardoor men wanhopiger wordt en soms het criminele pad op gaan. Dit is voor de bewoners van deze regio dan niet de uitkomst waar zij op hoopten. Zij zien dan vaak de toekomst treurig in.

In Nederland is dit vaak niet helemaal het geval, er sluit weleens een fabriek, maar als vervolgens de economie dan meer aantrekt kan het zomaar zijn dat deze fabriek weer wordt geopend en men vervolgens weer aan de slag kan. Dit gebeurde ook met de autofabriek in Born, deze kreeg onlangs een verhoogde capaciteit, waardoor veel mensen weer aan het werk konden. De top van het bedrijf was hier dan ook zeer blij mee. Zij hoefden zo niemand meer te ontslaan. Veel van het aangenomen personeel was al langer werkloos, zij hebben vaak geen outplacement of zakelijke coaching gehad. Zij zijn allang blij dat zij weer aan het werk mogen en kunnen. Zij krijgen dan weer een betekenis dat is voor hen zeer fijn. Lees hier meer over dit onderwerp.

https://carrierepoort.nl