Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wil jij een rolcontainer huren? Drie tips

Wil jij voor jouw organisatie – of als privé-persoon – een rolcontainer huren? Er zijn waarschijnlijk veel zaken waar je over nadenkt als het op het huren van een rolcontainer aankomt. Om je een beetje op weg te helpen bij het maken van een keuze, geven we je in dit artikel drie tips.

 

Tip 1. Er zitten enorme verschillen tussen rolcontainers qua grootte

De ene rolcontainer kan zo’n 200 liter aan afval bergen terwijl de ander richting de 3000 liter kan bergen. Dat betekent dat er meer dan een factor 10 verschil tussen zit. Besef je daarom goed wat je nodig hebt. Het voordeel van als je een kleinere rolcontainer huurt is dat ie manoevreerbaarder is.

 

Tip 2. Rolcontainers zijn er niet alleen voor afval

Wellicht wil je een rolcontainer huren om afval af te voeren. Dat is een prima reden om een rolcontainer te huren. Echter zijn er ook tal van andere redenen waarom mensen rolcontainers huren.

Als je een rolcontainer wil huren voor het vervoer van afval, dan zul je merken dat deze vaak volledig van plastic zijn. Er zijn echter ook rolcontainers met een plastic onderkant en daarbovenop metaal. Als je zo’n rolcontainer huurt, dan wil je waarschijnlijk iets anders vervoeren dan afval. Vaak worden dit soort type rolcontainers gehuurd omdat iemand of een organisatie gaat verhuizen.

 

Tip 3. Je kunt voor verschillende afvalstromen verschillende rolcontainers huren

De afweging of je een rolcontainer voor afval of voor iets anders wil huren, is een ding. Maar het type afval waarvoor je een rolcontainer wil huren is een hele andere. Heb je bijvoorbeeld glas, dan heb je een ander type rolcontainer nodig dan als je papier en karton wil afvoeren. Chemisch afval is weer een andere categorie die een heel eigen aanpak vereist. Wil je een rolcontainer huren om vertrouwelijke documenten te laten vernietigen, dan komen overwegingen zoals dat niemand erbij moet kunnen in het spel.

Hiermee zijn er allerlei soorten rolcontainers die je kunt huren. Verdiep je dus goed in alle verschillende type rolcontainers die er zijn, voor je besluit er een te huren. Het aanbod is namelijk enorm.