Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de oorzaken van een verstopt toilet?

Een verstopt toilet is niet alleen vervelend, maar kan ook leiden tot onhygiënische en onaangename situaties. Het kan gebeuren doordat er niet genoeg water wordt gebruikt, een teveel aan toiletpapier of door het doorspoelen van vaste objecten. Er zijn verschillende manieren om een verstopt toilet op te lossen. In dit artikel zullen we kijken naar de oorzaken van verstoppingen en hoe je ze kunt voorkomen.

1. Te veel toiletpapier

Een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopt toilet is het gebruik van te veel toiletpapier. Hoewel toiletpapier essentieel is voor hygiëne, kan het zich ophopen in de afvoerleiding en de boel blokkeren. Om dit te voorkomen, raadt men aan om slechts een paar vellen toiletpapier per beurt te gebruiken. Bovendien is het een goed idee om vochtig toiletpapier te vervangen door vochtige doekjes om het risico op verstopping te verminderen.

2. Doorspoelen van niet-biologisch afbreekbaar afval

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een verstopt toilet is het doorspoelen van niet-biologisch afbreekbaar afval. Dit omvat items zoals tampons, maandverband, vochtige doekjes en zelfs kattenbakvulling. Deze producten mogen nooit in het toilet worden gegooid, omdat ze niet afbreken zoals toiletpapier en een verstopping kunnen veroorzaken. In plaats daarvan moeten deze producten in de prullenbak worden gegooid.

3. Te weinig water in het spoelreservoir

Een andere oorzaak van verstopte toiletten is het niet correct afstellen van het spoelreservoir. Als er te weinig water in het reservoir zit, kan niet alle inhoud van de toiletpot wegspoelen. Dit kan leiden tot verstoppingen en stank. Om dit te voorkomen, dient men ervoor te zorgen dat er voldoende water in het spoelreservoir zit. Indien nodig, kan men het waterpeil aanpassen door de klep af te stellen.

4. Verouderde leidingen en rioolsysteem

Als je wc regelmatig verstopt raakt, kan het ook te wijten zijn aan verouderde leidingen of een defect rioolsysteem. Dit kan ervoor zorgen dat er niet genoeg water door de leidingen kan stromen, wat verstoppingen veroorzaakt. Als dit het geval is, moet men een professionele loodgieter inschakelen om het probleem op te lossen.

5. Gebruik van chemische ontstoppers

Gebruik nooit chemicaliën om verstoppingen te verwijderen. Ze kunnen schade toebrengen aan de leidingen en het milieu verstoren. Bovendien lossen ze geen ernstige verstoppingen op. De beste methode om een verstopt toilet op te lossen is om een ​​plunjers of een loodgieter te gebruiken.

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende oorzaken voor een verstopt toilet Rotterdam. Gelukkig kan de meeste verstoppingen verholpen worden door goed gebruik van het spoelreservoir, het vermijden van niet-biologisch afbreekbaar afval en het gebruik van een plunjer. Blijft de verstopping aanhouden of komt het regelmatig voor, dan is het raadzaam om contact op te nemen met een professional om een ​​defecte leiding of rioolsysteem te laten herstellen. Met deze tips kan je een verstopt toilet voorkomen en de hygiëne in je badkamer waarborgen.

https://regioriool.nl/afvoerdiensten/toilet-ontstoppen/toilet-ontstoppen-rotterdam/