Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Electronica en Computers

Coronaproof communicatie met draadloze headsets

Producerende en logistieke bedrijven moeten de werkprocessen veilig en hygiënisch inrichten voor het personeel, conform de 1,5 meter afstandsregel. Dit maakt het communiceren en samenwerken in deze ‘lawaaierige’ omgevingen extra uitdagend. Het gebruik van draadloze en ‘handsfree’ duplex communicatiesystemen, zoals AXIWI, biedt uitkomst.

In maart 2020, toen het Coronavirus voor het eerst opdook, werden de communicatiesystemen vooral gebruikt door verschillende productie- en logistieke bedrijven voor communicatie tussen personeel. Inmiddels worden de headsets ook gebruikt in trainingsprogramma’s voor personeel en voor coronaviruscommunicatie met gasten en bezoekers.

Efficiënte groepscommunicatie in productieomgeving
De draadloze communicatiesystemen worden gebruikt om eenvoudig en snel met elkaar te communiceren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om communicatie tussen verschillende collega’s, met verschillende taken of disciplines, of tussen verschillende afdelingen. Dit maakt het mogelijk om efficiënt te werken en tegelijkertijd de kwaliteit van de werkprocessen te waarborgen.

Veilig opleiden en instrueren van personeel
Daarnaast worden de communicatiesystemen gebruikt om personeel in productieomgevingen op te leiden. Vóór de coronacrisis konden een trainer en een cursist dicht bij elkaar staan. Door het AXIWI-communicatiesysteem te gebruiken, kan de trainer de cursist handsfree instructies geven via een headset, terwijl de afstandsmaat van 1,5 meter wordt gerespecteerd. De collega’s kunnen ook na de gegeven training op verschillende plaatsen werken en toch regelmatig bij elkaar ‘inchecken’ om te horen of alles goed gaat.

Rondleiding door de fabriek: Gastvrij en veilig bezoekers blijven ontvangen
Productiehallen en fabrieken ontvangen ook in het Corona-tijdperk diverse gasten, zoals: zakenrelaties, leveranciers, kwaliteitsfunctionarissen, monteurs en nog veel meer. Een goed en duidelijk gesprek met hen voeren, op minstens 1,5 meter afstand, blijft een uitdaging in een lawaaierige omgeving. Steeds meer bedrijven maken gebruik van tour headsets voor fabrieken om bezoekers op een veilige manier te ontvangen.

Ontspannen werken, ook na Corona
Werken met een draadloos communicatiesysteem zorgt ervoor dat collega’s ontspannen en handsfree kunnen communiceren, op afstand. Ook de kwaliteit van de headsets en goede gehoorbescherming zorgen voor een veiligere werkplek. De bedrijven merken dat het werken met duplex communicatiesystemen bevalt op de werkvloer. Collega’s hoeven niet steeds hun stem te verheffen. Je kunt ook op afstand kijken hoe het gaat, zonder meteen je werkplek te verlaten.

Over Axitour
Het duplex communicatiesysteem kan worden ingezet voor communicatie tijdens rondleidingen, rondleidingen, conferenties, vergaderingen, sport, simultaanvertalingen, in productieomgevingen en bij calamiteiten. In de sport wordt het communicatiesysteem gebruikt door scheidsrechters voor onderlinge communicatie en voor het coachen van scheidsrechters en sporters.