Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Electronica en Computers

Hoe onderhoud je het geluidsinstallatie

Het aanschaffen van een geluidsinstallatie is meestal niet goedkoop. Het is dan ook fijn als de installatie lang mee kan gaan. Om ervoor te zorgen dat jouw installatie lang mee gaat, is de onderhoud van je apparatuur ook belangrijk. Ben jij nog op zoek naar goed werkende geluidsinstallatie rondom Bergen op Zoom? Dan ben je bij Psound aan het juiste adres. Wij leggen jou in dit artikel uit hoe jij met jouw geluidsinstallatie moet omgaan. Ook kun je met deze installatie zelf een bedrijfsfeest organiseren!

Wat voor onderhoud moet je uitvoeren?

Het is bij de meeste installatie belangrijk dat je regelmatig onderhoud pleegt aan jouw installatie. Dit zorgt ervoor dat het geluid mooi blijft en het apparatuur langer mee gaat. De beste manier om een geluidsinstallatie aan te pakken is door ieder jaar het systeem te testen. Zo kan je het apparatuur ook repareren indien het nodig is. Daarnaast is het ook handig als je het apparatuur regelmatig af doet van stof. Zo gaat het stof ervan af. Stof kan jouw apparatuur aantasten. Maak het apparatuur ook niet met een te nat doekje schoon. Door met regelmaat onderhoud te plegen kan je storingen voorkomen. Hoe vaak je onderhoud moet plegen is afhankelijk van jouw installatie en hoe vaak het apparatuur gebruikt wordt. Tijdens je onderhoud is het belangrijk dat je de accu, versterker en processor mee na checkt. Werkt het apparaat en de onderdelen nog goed? Dan hoeft er niks vervangen te worden. Merk je dat er wel een onderdeel vervangen moet worden? Dan is dit handig om bij te houden. Zo weet je wanneer het onderdeel weer problemen aantoont en of het al vervangen is. 

Wat is de oorzaak van ruis en kraken?

Ruis en kraken is iets wat voor kan komen bij speakers. Het is niet goed voor de speakers, maar daarnaast is het ook niet mooi. Het zijn storende geluiden. Dit komt vaak omdat er dan materiaalfouten zijn. Je kan dan denken aan losse contacten. Dit probleem kan je oplossen door de uiteinden van de kabels te controleren. Controleer dan ook gelijk het luidsprekeruitgang. Als het probleem zich nog steeds vordert, dan kan je nog het uitgangsvolume van het bronapparaat helemaal open draaien. Hoor je dan nog steeds geruis en gekraak? Dan kan het zijn dat jouw versterkers defect zijn.