Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Electronica en Computers

Wat moet je weten over het kopen van een printer?

Het kopen van een printer is iets wat je niet vaak zult hoeven doen. Dit komt doordat de levensduur van een printer relatief lang is wanneer jij er zuinig mee omgaat. Door de jaren heen is het aanbod aan printers erg toegenomen, wat het lastig kan maken OM de juiste te vinden voor jou. Om je te helpen bij het kiezen van een printer, zal er in dit artikel verder in worden gegaan over wat je moet weten over het kopen van een printer. Ook zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een printer.

 

De verschillende soorten printers waar jij uit kunt kiezen

Er zijn een aantal verschillende categorieën waar je de printers in kunt onderverdelen. Zo heb je onder andere printers die printen met lasers, maar ook printers die dit doen door middel van inkjet. Een inkjetprinter brengt voordelen met zich mee, maar een laserprinter ook. Ook kun je kiezen voor het kopen van een all-in-one printer, waar zowel inkjet als laser varianten van zijn. Wanneer jij van plan bent om voornamelijk foto’s te gaan printen, is het zeker een goed idee om een fotoprinter te overwegen. Naast de soorten printers waar je uit kunt kiezen valt er echter ook nog een onderscheid te maken tussen de verschillende modellen en merken printers. Niet elk merk printer is gemaakt van dezelfde kwaliteit en ook de prijzen kunnen erg variëren. Zo zul je voor een a3 laserprinter zwart wit niet hetzelfde betalen als voor het nieuwste model fotoprinter. De printers variëren erg in de kwaliteit die ze printen en ook de snelheid is lang niet altijd hetzelfde. Wanneer jij een printer nodig hebt voor je bedrijf zul je dan ook een hele andere keuze maken dan wanneer jij een printer nodig hebt voor thuis.

 

Het kopen van een refurbished printer

Ook is het een goede optie om het kopen van refurbished printers te overwegen. Een refurbished printer is een printer die al eerder door iemand anders is gekocht. Het principe van refurbished producten is dat er producten zijn die amper zijn gebruikt en vervolgens weer zijn geretourneerd. Dit is niet omdat er iets mis mee is, maar omdat de mensen zich hebben bedacht over hun aankoop. Ondanks dat er niks aan het product mankeert kan het toch niet meer als nieuw worden verkocht. Vandaar dat je deze printers voor een stuk lagere prijs kunt kopen. Daarnaast zijn er ook refurbished printers op de markt van bedrijven die tweedehands printers opkopen en deze volledige opknappen.