Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Entertainment

Hoe regel je goedkoop een verkleedkostuum?

Wanneer het aankomt op het uitkiezen van een outfit voor een verkleedfeest, kun je je nog wel eens overweldigt voelen door de enorme hoeveelheid kostuums waaruit je kunt kiezen. Als je dan eenmaal je keuze hebt gemaakt, moet je alle onderdelen van het kostuum ook nog eens kopen. Dat is vaak een hele dure grap, zeker als je weinig spullen op voorraad hebt liggen. Tutu rokken, of een prachtige petticoat wit, zijn bijvoorbeeld beide een belangrijk onderdeel van een ballerina kostuum. Maar, hoeveel mensen hebben die standaard in huis liggen? Gelukkig zijn er nog veel manieren waarop je een verkleedkostuum kunt regelen zonder dat je hier veel geld voor hoeft te betalen!

Kijk om je heen

Een outfit voor een verkleedfeest kun je vaak zelf in elkaar zetten. Je zult misschien geneigd zijn om het materiaal voor je outfit te kopen. Toch is dit vaak helemaal niet nodig! Als je een beetje om je heen kijkt, zul je al snel enige knutsel materialen vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van kartonnen dozen, ongebruikte verjaardagsballonnen, watjes, en toiletpapier? Al deze materialen kunnen perfect worden gebruikt als basis voor een superleuk zelfgemaakt kostuum. Zeker voor echte creatievelingen is dat natuurlijk een ontzettend leuke oplossing. Zoek online eventueel nog voor wat inspiratie, en je kunt gelijk beginnen met knutselen!

 

Ga samen verkleed

Wanneer je samen met meerdere mensen naar een verkleedfeest gaat, kan het een heel leuk idee zijn om matchende outfits aan te trekken. Naast het feit dat dit er natuurlijk erg leuk uitziet, kan het je ook wat betreft kosten helpen. Wanneer je een kostuum of materiaal voor het maken van een kostuum koopt, betaal je vaak enkele euro’s aan verzendingskosten. Als ieder lid van je groep deze kosten apart betaalt, kan dat voor jullie een dure grap worden! Spreek daarom af dat jullie matchende kostuums gaan dragen, en bestel deze in één keer. Zo bespaar je gemakkelijk enkele euro’s!

 

Hergebruik je kostuums

Wanneer je een outfit speciaal voor een verkleedfeest koopt of maakt, gebeurt het niet vaak dat je hem hierna nog een keer aantrekt. En dat is ontzettend zonde! Hoewel het natuurlijk erg leuk is om een nieuw kostuum te dragen, is dit natuurlijk niet het aller belangrijkste onderdeel van een verkleedfeest. Uiteindelijk draait het feest om de mensen waarmee je bent, en de mooie herinneringen die je met hun maakt. Een gloednieuw kostuum is daar zeker geen vereiste voor. Als je geld wilt besparen, kun je je oude kostuums dus zeker hergebruiken!

 

Maak slimme keuzes

Ben je toch niet helemaal overtuigt, en wil je toch het liefst een compleet nieuwe outfit aanschaffen voor je verkleedfeest? Dan kan het slim zijn om hier vroeg van tevoren al een voor budget op te bouwen. Wanneer je over een langere periode kleine beetjes geld opspaart, zul je uiteindelijk genoeg hebben gespaard om een mooi verkleedkostuum van te kopen. Zo kun je toch het kostuum van je dromen kopen. Daarnaast kun je ook op zoek gaan naar enkele tweedehands outfits voor je verkleedfeest. Die zijn vaak een stuk goedkoper, maar voelen voor jou toch helemaal nieuw aan!