Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Een gezond voedingsschema om aan te komen: tips en tricks

Een gezond en uitgebalanceerd voedingsschema is van cruciaal belang als je wilt aankomen. Hoewel veel mensen denken dat het simpelweg eten van meer calorieën genoeg is, is het in werkelijkheid belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen voor spiergroei en algehele gezondheid.

Voedingsschema’s voor aankomen moeten een combinatie bevatten van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Hier zijn enkele tips voor het opstellen van een voedingsschema om aan te komen:

  1. Bereken je dagelijkse caloriebehoefte Het is belangrijk om te weten hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft om op gewicht te blijven voordat je kunt beginnen met het plannen van je dieet. Een diëtist kan je helpen om dit te berekenen, maar er zijn ook online tools beschikbaar om je te helpen een schatting te maken.

  2. Eet vaker en verdeel je maaltijden Om voldoende calorieën binnen te krijgen, moet je vaker eten en je maaltijden verdelen over de dag. Probeer bijvoorbeeld 5 tot 6 maaltijden per dag te eten, in plaats van de gebruikelijke 3 maaltijden.

  3. Kies voor gezonde voedingsmiddelen Kies voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen, zoals volkoren granen, groenten, fruit, magere eiwitten en gezonde vetten. Vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan toegevoegde suikers en verzadigde vetten.

  4. Eet voldoende eiwitten Eiwitten zijn essentieel voor spiergroei en herstel na een training. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten eet door magere eiwitbronnen zoals kip, vis, mager rundvlees, kalkoen en eieren toe te voegen aan je dieet. Plantaardige eiwitbronnen zoals bonen, linzen en tofu zijn ook goede opties.

  5. Drink voldoende water Voldoende water drinken is belangrijk voor het opbouwen van spieren en het behouden van een goede gezondheid. Drink minstens 2 liter water per dag en vermijd suikerrijke dranken zoals frisdrank en vruchtensappen.

Hieronder vind je een voorbeeld van een voedingsschema voor aankomen:

Ontbijt: Havermoutpap met amandelen en bessen

Snack: Volkorenbrood met pindakaas en banaan

Lunch: Kippenborst met bruine rijst en groenten

Snack: Griekse yoghurt met fruit en honing

Diner: Gegrilde zalm met quinoa en geroosterde groenten

Snack: Eiwitshake met melk en fruit

Het is belangrijk om te onthouden dat het opstellen van een voedingsschema voor aankomen maatwerk is. Wat voor de één werkt, kan voor de ander niet werken. Overleg daarom altijd met een diëtist om een persoonlijk en effectief voedingsschema voor aankomen te maken.

https://www.body4you.nl/acties-pakketten/aankomen/