Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Geheime groenten die je jong en gezond houden

We weten waarom je hier bent, je bent toch van jezelf gaan houden? Want wat we voor jou in petto hebben is alleen voor die mensen die gezond willen gaan eten en in de loop van de tijd zelfliefde hebben ontwikkeld.

We staan ​​op het punt om enkele van de gezondste groenten te onthullen die je er niet alleen jong laten uitzien, maar er ook voor zorgen dat je gezond en fit blijft, maar ook vaker verse groenten en fruit koopt. Spring dus met ons mee op de kar van gezond eten en ontdek één voor één de geheimen van deze groenten!

Spinazie

Dit noemen we de Vitamine Bulldozer! Je weet waarom? Omdat het boordevol vitamines zit. De vitamine die het meest dominant is in spinazie is vitamine A en bevat ook voldoende vitamine K. Het hebben van 30 gram rauwe spinazie kan voldoen aan 56% van je vitamine A-behoefte en bijna al je vitamine K-behoefte. Ze zitten ook boordevol antioxidanten die chronische ziekten zoals kanker helpen voorkomen. Wie wil er nu supplementen?

Wortels

Weet jij hoe wortelen hun fel oranje kleur krijgen? Dat komt omdat ze bètacaroteen bevatten, een antioxidant die je ook helpt beschermen tegen vrije radicalen in het lichaam, wat kan leiden tot gevaarlijke chronische ziekten zoals kanker en hartstilstand. Volgens een onderzoek verminderden mensen die regelmatig wortelen slikten het risico op prostaatkanker met 5%. Wortelen zitten ook boordevol vitamine C, K en kalium.

Broccoli

Dit is een bijzondere groente op onze geheime groentelijst. Het komt uit de familie van de kruisbloemigen. Een groene groente die niet alleen lekker is, maar ook nog eens heel goed is voor je gezondheid. Broccoli is rijk aan zwavel, dat een verbinding bevat die sulforafaan wordt genoemd. Dit is zeer effectief tegen het bestrijden en verminderen van het risico op kanker. Afgezien hiervan kan Broccoli u ook beschermen tegen andere chronische ziekten zoals hartaandoeningen.

Broccoli is rijk aan vitamine C en K heeft overvloedige hoeveelheden foliumzuur, mangaan en kalium. Deze geladen voedingsstoffen maken het een bom op al je tekortkomingen als je die hebt.

Aardappel

Als je een aardappel liefhebber bent, zal wat je hierna leest je heel gelukkig maken. Verse aardappelen zijn een natuurlijke en goede bron van vezels die niet alleen goed zijn voor de darmen, maar ook voor de spijsvertering. Ze houden je langer vol en je hebt geen trek in eten na het eten van aardappelen, dit kan je ook helpen bij het behouden of verliezen van gewicht.

De vezels in de aardappelen helpen je cholesterolgehalte in het bloed en je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Dit voorkomt chronische ziekten zoals hartaandoeningen. Aardappelen zijn ook rijk aan vitamines en antioxidanten die je niet alleen gezond houden, maar ook verschillende ziekten voorkomen en zorgen voor duidelijke lichaamsfuncties.

Knoflook

Knoflook is een magische groente die meestal een kruid wordt genoemd. Het is niet alleen rijk aan antioxidanten, maar helpt ook bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het is ook een geweldig middel bij het bevorderen van de gezondheid van het hart en het stimuleren van de immuniteit.