Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Gebruik van Theragun

De theragun is een massageapparaat dat werkt als een boormachine die percussieve massagetherapie gebruikt om spierpijn te herstellen en pijn te verminderen. De tool is geleidelijk door iedereen gebruikt en is effectiever voor gebruikers.

In deze pandemie Covid-19, waardoor het minder geschikt wordt voor mensen om massage klinieken te bezoeken, komen er steeds meer massage geweren op sociale media.

Bovendien is sportmassage zwaar getroffen door beperkingen, en velen hebben deze ‘wapens voor zacht weefsel’ gekocht om het herstel te verbeteren en de spieren te ontspannen of op te warmen voordat ze gaan trainen.

De Theragun Pro is goed ontworpen met de beste functies en biedt de volgende toepassingen:

* Verminder pijn

* Verhoog de doorbloeding

* Verdeel littekenweefsel

* Verlaag melkzuur

* Laat spierspasmen los

* Verhoog de lymfestroom

* Verbeter het bewegingsbereik

* Verbetert het lichaamsbewustzijn

* Herstel efficiënter en effectiever maken

* Verhoogde uitbreidbaarheid

* Verhoogde zuurstofvoorziening van spieren en

* Verminder acute spierpijn,

* Verminder spanning en pijn

* Verhoogde herstelsnelheid, bewegingsbereik en prestaties

Een bijkomend voordeel voor therapeuten is dat het pistool, vergeleken met het toedienen van handmatige hands-on massage, veel tederheid en ongemak voor onze handen voorkomt en dezelfde stimulus biedt die nodig is in een veel kortere tijd. Hierdoor kunnen we patiënten meer gefocuste tijd geven. De feedback van patiënten is echter positief en patiënten worden tevreden.

Bovendien kan iedereen die last heeft van spierpijn profiteren van een Theragun, maar degenen die normaal trainen en een zeer actieve levensstijl leiden, halen het meeste uit elke percussieve stimulator. De atleten en degenen die zich bewust zijn van fitness en herstel, zullen wellicht merken dat een Theragun een welkome aanvulling is op hun routine.

* Hoe werkt het?

De Theragun is een draagbaar apparaat voor percussie therapie. Het maakt gebruik van een zachte, stompe punt om een diepe massage te bieden aan verschillende spieren door het hele lichaam. Het apparaat is bedoeld om pijn te verlichten en het bewegingsbereik te vergroten. Een persoon kan de Theragun alleen op verschillende spieren gebruiken of iemand anders vragen om te helpen bij het behandelen van de spieren op de rug of op andere moeilijk bereikbare plaatsen.

U kunt uzelf een Theragun-massage voor het hele lichaam geven.

1. Nek

Aangezien dit een gevoeliger deel van het lichaam is, moet u Theragun gebruiken op de spieren die aanhechtingen in de nek hebben en deze beïnvloeden, in plaats van op de nek zelf. U kunt ook de druk en snelheid selecteren die voor u werken.

2. Schouders

Omdat de schouder een reeks spieren bevat, is het belangrijk om tijdens uw Theragun-massage op de exacte spieren te richten. U moet proberen de verschillende spiervezels goed te behandelen.

3. Terug

Pijn in de onderrug is normaal, of het nu komt door uw zware trainingen of door een slechte zithouding. Gelukkig kan de Theragun helpen om uw spieren op zijn best te behandelen.

4. Binnenbeen

Over het algemeen worden je bovenbeen spieren genegeerd, maar ze kunnen verantwoordelijk zijn voor kniepijn, dus het is belangrijk om ze regelmatig uit te masseren.

U dient de Theragun aan de binnenkant van uw heup te gebruiken, van het schaambeen tot boven de knie. U kunt deze staande of zittende positie doen.

5. Kalveren

Uw kuiten hebben de meeste therapie nodig dan u zich realiseert, aangezien ze veel werk verzetten. Ze houden zich bezig met het functioneren van het lichaam wanneer u loopt of rent, en zelfs zij kunnen krampen in de kuit veroorzaken als ze te strak worden.