Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Hoe val ik snel af?

De zomer is net achter de rug. Normaal gesproken denken de meeste pas aan het creeëren van de beste beach-body, vlak voor de zomerperiode. Echter, de beste periode om aan je zomerlichaam te werken, is in de winter! Velen ervaren dit als een lastig karweitje, maar gelukkig hebben wij wat tips voor je klaarliggen om je lichaam zomerproof te maken.

Ontbijt als een koning

Alle maaltijden zijn belangrijk, maar het ontbijt is wat je helpt om je ​​dag op de goede manier te beginnen. De beste ontbijtjes zijn hartige ontbijtjes die je goed vullen, je tevreden houden en ervoor zorgt dat je eetlust later op de dag een beetje wordt ingetoomd. Mik erop ergens tussen 400 en 500 calorieën te eten voor je ochtendmaaltijd, en zorg ervoor dat je een bron van mager eiwit plus vullend vet bevat (bijv. Eieren, bonen, ongezoete Griekse yoghurt, noten of pindakaas) en vezels (groenten, fruit of 100% volle korrels). Als je je dag begint met een bloedsuikerstabiliserende mengsel van voedingsstoffen, kan je afvallen zonder iets te moeten opofferen.

Let op je voedingsstoffen

Zorg ervoor dat alles wat je eet zo puur mogelijk is, en liever niet verwerkt of verpakt is. Aangezien zout een conserveermiddel is, zijn dit de voedingsmiddelen die het hoogste natriumgehalte bevatten, iets om in gedachten te houden bij het plannen van je maaltijden. Zorg ervoor te zorgen dat alle producten die u kiest, vers zijn. Dat betekent het vullen van maaltijden met verse groenten en fruit , meergranen producten, laag vetgehalte en mager eiwit.

Neem dat kopje koffie

Begin je dag met een kopje koffie. Koffie is een natuurlijk diureticum en een uitstekende bron van antioxidanten, die je cellen beschermen tegen schade. Je kunt maximaal 400 mg caffeine op een dag innemen (ongeveer een Venti beker van Starbucks). Uiteraard is het beter en goedkoper om zelf koffie te zetten van koffiebonenNiet zo een koffie drinker? Thee is ook een natuurlijk diureticum, en soorten kruidenthee zoals paardebloem of venkelwortel kunnen ook veel goeds doen. In feite: Een recente studie toonde het metabolische effect van groene thee in vergelijking met plecebo-thee. Onderzoekers stelden vast dat de groene thee drinkers in een periode van 24 uur ongeveer 70 extra calorieën verbranden.

Eet lekker pittig

Het kan je daadwerkelijk helpen om calorieën te verbranden. Dat komt doordat de samengestelde capsaïcine, een verbinding die voorkomt in jalapeno en cayennepeper, uw lichaamsuitdrukking van stresshormonen zoals adrenaline kan verhogen, waardoor uw metabolisme kan versnellen en je extra calorieën kunt verbranden. Bovendien kan het eten van hete pepers zorgen dat je trager eet, omdat je minder kans hebt om die dat bordje pittige thaise eten meteen naar achteren te schrokken. Hierdoor ben je onbewust toch bewuster aan eht eten.

Vermijd suikers

Simpel en eenvoudig: Vul je niet met vloeibare calorieën, zoals je met normaal eten zou doen. Het drinken van een sapje of een milkshake zal je niet vol voelen als je een kom vol groenten en eiwitrijke producten.Controleer dus je inname van sap, frisdrank, zoete koffie/thee en alcoholische dranken. Als je één van die dranken gedurende de dag nuttigt, heb je ’s nachts minstens 800 extra calorieën erbij. Bovendien zul je nogsteeds honger hebben. Overigens kan alcohol het metabolisme onderdrukken, waardoor het moeilijker wordt om die calorieën te verbranden.