Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Meer patiënten met online marketing voor tandartsen

De tandheelkundige en mondzorgkundige vraag van patiënten verandert continu. Het is daarom belangrijk dat je als tandarts en/of praktijkhouder je dienstverlening afstelt op de huidige vraag van patiënten. Tandheelkunde is dan ook meer dan slechts behandelingen uitvoeren. Als tandarts wil je je patiënten zo goed mogelijk helpen. Zowel tijdens het praktijkbezoek als daarna.

Ben je tandarts en/of praktijkhouder en wil je meer uit je praktijk halen of je praktijk laten groeien? Dan is online marketing voor tandartsen een goede optie. In dit artikel wordt kort uitgelegd wat online marketing is en wat dit voor jouw tandartspraktijk kan betekenen.

 

Waarom online marketing?

De bedrijfsvoering van een tandartspraktijk gaat verder dan alleen het behandelen van patiënten. Als tandartspraktijkhouder ben je ook ondernemer en wil je misschien meer patiënten aantrekken.

Wanneer iemand last heeft van zijn of haar gebit, dan is er een grote kans dat er eerst naar de klacht wordt gegoogeld. Staat jouw website hoog in Google? Dan is het zeer aannemelijk dat mensen een op jouw website klikken. Met een verzorgde website en goede call-to-actions (CTA’s) op je website, creëer je een professionele en betrouwbare indruk en kun je online nieuwe patiënten aantrekken. 

 

Wat is online marketing?

Online marketing bestaat in de basis uit drie verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn:

 

  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

  • Advertentiecampagnes (SEA)

  • Professioneel webdesign

 

Zoekmachineoptimalisatie

Een belangrijk en het meest duurzame onderdeel van online marketing is de zoekmachineoptimalisatie. Simpel gezegd houdt dit in dat je website boven aan in Google komt wanneer (potentiële) patiënten een tandheelkundig gerelateerde zoekopdracht invoeren. Dit kan onder andere bereikt worden door in te spelen op bepaalde zoekwoorden. Wanneer je als tandarts graag beter lokaal vindbaar wil zijn, kan het interessant zijn om in te zetten op zoektermen zoals “Tandarts Den Bosch” of “Tandarts regio Amsterdam”.

 

Advertentiecampagnes

Met advertentiecampagnes zorg je ervoor dat jouw praktijk (tijdelijk) bovenaan in Google wordt gegeven en bereik je in een korte periode veel nieuwe potentiële patiënten. Met de huidige rol van social media kan het ook interessant zijn om naast Google Ads, ook in te zetten op advertentiecampagnes op kanalen zoals Instagram en Facebook.

 

Professioneel webdesign

Als tandarts/ praktijkhouder wil je graag dat je tandartspraktijk expertise uitstraalt en betrouwbaar overkomt. Dit is te realiseren met een professionele website met een aantrekkelijk design en de juiste componenten. Veel tandartspraktijken hebben een verouderde website, welke niet uitstraalt waar de praktijk voor staat.

 

Online marketing uitbesteden

Beginnen met online marketing voor je tandartspraktijk? Bij Medifactor helpen we je graag! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in online marketing voor tandartsen en gaan graag met je aan de slag. Wil je meer weten over online marketing voor tandartsen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat we voor je kunnen betekenen? Lees hier meer of neem contact met ons op.

https://medifactor.nl/tandarts/online-marketing-tandarts/