Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Toch maar langs de chiropractor?

Het voelen van pijn in de wervelkolom behoort tot één van de grootste klachten van patiënten die werken in kantoren. Deze situatie is niet onverwacht en speelt al een gelange tijd. Het aantal mensen dat echt nadenkt over hun ruggegraat waarbij zij letten op de ideale houding is zeer klein. 

Om pijnklachten te verminderen kunt u langs de chiropractor. Door middel van chiropractie is het mogelijk om ruggengraatproblemen te lokaliseren en te behandelen, daarnaast bieden zij altijd advies met betrekking tot de juiste houding en oefeningen die u vanuit huis uit kunt voeren. 

 

Hoe werkt zo’n rugbehandeling?

De chiropractor gebruikt zijn handen om interferentie te maken door de ruggengraat aan te passen. Deze aanpassingen in sommige sessies brengen al tal van voordelen met zich mee voor patiënten die een vermindering van de rugpijn voelen, evenals hoofdpijn.

 

Waar komt chiropractie vandaan?

Chiropractie is binnen het domein van de gezondheid en ontstond in 1895 in de Verenigde Staten toen de onderzoeker Daniel David Palmer begon met de behandeling van mensen. De term is afgeleid van twee Griekse wortels: Quiros (handen) en Práxis (praktijk, oefening), dus is “oefening met de handen”.

Deze techniek maakt deel uit van de beroepen die bijdragen tot een betere levenskwaliteit. Het is raadzaam om een chiropractor te zoeken wanneer u ruggengraatpijn, spierspanning, ernstige hoofdpijn en beperkingen op sommige bewegingen heeft. Het wordt beschouwd als een geweldige behandeling om rug- en hoofdpijn te verlichten.

 

Welke voordelen biedt chiropractie?

 

  • Helpt hoofdpijn te verlichten;
  • Vermindert nek- en rugpijn;
  • Vermindert de bewegingsbeperking;
  • Helpt bij pijn en spierspanning;
  • Helpt bij chronische pijn;
  • Het is gunstig voor een verbetering van de houding.

 

Is iedereen geschikt voor deze behandelingen?

Iedereen kan een chiropractische behandeling krijgen. Van pasgeborenen tot oudere mensen. Wat kan variëren zijn de periodes van de behandeling en de toegepaste technieken. De diagnose wordt eerst gesteld door een interview en daarna door een grondig klinisch onderzoek, waarbij de chiropractor de wervelkolom zal beoordelen en de gewrichten zorgvuldig zal palperen. Als er nog steeds twijfels zijn, kunnen examens zoals röntgenfoto’s, Tomografie worden aangevraagd.

Als gevolg van een druk leven, herhaling van bewegingen, slechte lichaamshouding, ontwikkelen veel mensen al op jonge leeftijd problemen in de wervelkolom. Veel mensen nemen hun toevlucht tot medicamenten, wat niet ideaal is. Daarom zijn beroepen zoals chiropractie welkom, want naast het helpen voorkomen van ziekte en het vinden van het probleem, is het ook een manier om je goed te voelen.

Werkt of woont u in de buurt van Nijmegen? In dat geval adviseren wij Chiropractor bennekom in nijmegen.