Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Waar en hoe kun je testen op corona?

Je kunt je laten testen op corona via de GGD of online. Eenonline afspraak maken bij coronatestnederland.nl is ook aan te raden gezien de snelheid hiervan. Het voordeel hiervan is dat je snel getest kunt worden. Het is ook aan te raden voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Coronatestnederland komt namelijk ook op locatie indien gewenst. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te reizen. Maar ook is het vele malen sneller in de meeste gevallen als de corona teststraat van de GGD. Het is een kleine investering die zich dubbel en dwars terug verdiend. Er geldt wel een eigen bijdrage voor deze test. Bekijk alle voorwaarden op de website.

Waar kun je een mondkapje bestellen?

Je kunt online en in de winkels een mondkapje bestellen. Op dit moment is het verstandig ommedische ffp2 mondmaskers te bestellen. Deze geven een betere bescherming tegen het virus. Het is belangrijk om niet het goedkoopste te kopen. Maar juist datgene wat het beste beschermd. Je wilt immers niet thuis komen te zitten. Maar ook wil je vrienden en familie niet kunnen besmetten. Het is een virus wat al snel voor een besmetting kan zorgen. Wellicht dat het ook verstandig is om een desinfecteergel in huis te hebben. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om nitril handschoenen te dragen. Deze zijn makkelijk in gebruik en hebben de juiste dikte om jou te beschermen tegen het virus.

Wat zijn ffp mondmaskers?

Deze mondmaskers bieden een bescherming door de deeltjes te scheiden voor ze in aanraking komen met de huid. Het getal geeft aan welke sterkte het mondkapje heeft. Zo hebben de meeste mensen een 1of 2 en de ziekenhuis een 3 of hoger. Maar je kan er ook voor kiezen om dit voor jezelf te kopen. Vooral mensen met een kwetsbare gezondheid en longklachten zijn extra gevoelig voor dit virus. Deze raden wij een medisch ffp2 mondmasker aan of hoger. Zo kun je gewoon de deur uitgaan zonder je zorgen hoeven te maken. Het is wel belangrijk dat je hem op de juiste manier draagt.

Wat is een corona thuistest?

Een corona thuistest is een hulpmiddel voor het testen of je corona hebt of niet. Je kunt dit eenvoudig uitvoeren door de gebruiksaanwijzing te lezen. Meestal heb je binnen 30 tot 60 minuten een uitslag. Hiermee kan je besluiten naar de huisarts te gaan of niet. Wanneer je positief bent zal de huisarts wel van je vragen of je naar de teststraat gaat. Dit omdat het allemaal schriftelijk vastgelegd moet worden door professionals. Maar aan de andere kant bespaar je een hoop tijd als je negatief bent. Je hoeft dan niet ver weg meer om jezelf te laten testen. Daarnaast heb je ook sneller duidelijkheid wat zorgt voor minder stress. Eventueel kun je ook een corona test aan huis laten doen. Bekijk hiervoor onze website.