Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Waarom is een shake goed om af te vallen?

Het gebruik van shakes kan je helpen tot wel 2,5 kilo per week af te vallen. Maar je moet dit natuurlijk wel goed aanpakken. Zorg er allereerst voor dat je shakes van goede kwaliteit drinkt en de dosing goed inschat, anders kun je zelfs aankomen. Dat is natuurlijk niet te bedoeling. Meer tips over afvallen met shakes lees je hier!

Eiwit is belangrijk

Er zijn veel verschillende soorten shakes. Zoals afval shakes om vet te verbranden, eiwitshakes voor sporters en fruit shakes voor een goede gezondheid. Goede dieet of afval shakes moeten een goede combinatie voedingsstoffen bevatten die je vetverbranding stimuleren. Het belangrijkste ingrediënt is eiwit. Het gebruik van eiwitrijke shakes zorgt voor een verminderd hongergevoel. Dit komt doordat eiwitten langzaam worden afgebroken in je maag, waardoor het gevoel van honger langer op zich laat wachten. Je zit na een afval shake dus echt een tijdje vol!

Hoe deal je met honger?

Dit hongergevoel is vaak verbonden met het eten van te weinig eiwitten. Bij het eten van veel vet- en koolhydraatrijke producten heb je snel weer honger en ga je meer eten. Daarom is het drinken van dieet shakes met eiwit van belang om af te vallen. 

Dierlijk of plantaardig

Je kunt kiezen uit dierlijk of plantaardig eiwitpoeder. Als je niet intensief sport en wilt afvallen is het aan te raden om plantaardige eiwitten te nemen. Deze bevatten namelijk vaak minder kunstmatige zoetstoffen en andere toevoegingen die je gezondheid en afvalproces kunnen beschadigen.

Hoe hou je een shake dieet vol?

Het afvallen met eiwitshakes werkt het beste als je daarnaast koolhydraatarm eet. Eet meer eiwitten, vetten en groenten. Als je dit combineert met twee afval shakes per dag krijg je het beste resultaat op lange termijn. Vervang je ontbijt bijvoorbeeld door een dieet shake en neem er nog een in de namiddag om de honger te stillen. Dit kan je waarschijnlijk langdurig volhouden omdat je normale (en gezonde) porties lunch en avondeten eet.