Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Meubels

Maak je zithoek af met een salontafel

De zithoek van een huis is een plek om tot rust te komen en even helemaal te ontspannen. Het is leuk om je zithoek stijlvol in te richten, zodat je kan genieten van je interieur en decoraties wanneer je op de bank zit. De bank is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van een fijne zithoek, maar er is nog een onmisbaar element dat een zithoek helemaal afmaakt: een salontafel. Nu kun je lekker avondeten op de bank na een lange dag werken of heb je plek voor de boeken waar je in begonnen bent. Een eiken salontafel is erg populair, maar je kan kiezen uit veel verschillende materialen. Hieronder kun je lezen hoe je het meeste sfeer brengt aan je zithoek met een salontafel.

Warm en sfeervol

Lage salontafels kun je overal vinden en het is tegenwoordig helemaal in om er kussens omheen te leggen. Je kan op de kussens zitten en zo de salontafel gebruiken als ware een gewone tafel. Buiten Europa zijn er landen waarbij dit een hele normale manier van tafelen is. Een rechthoekige salontafel van donker of misschien wel gerecycled hout is dan een goede keus. Een donkerbruine kleur straalt warmte en gezelligheid uit. Als dit niet bij de rest van je interieur past kun je ook kiezen voor ander natuurlijk materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een lichtere houtsoort als eiken of bamboo. Een salontafel van een natuurlijk materiaal, zoals hout, brengt sfeer de zithoek binnen. 

Praktisch en stijlvol

Een zithoek in een huis dat modern en strak is ontworpen en ingericht vraagt om een ander soort salontafel. In plaats van natuurlijk of zelfs gerecycled materiaal, kun je voor een moderne zithoek kijken naar strakker afgewerkte salontafels. Een salontafel zonder veel decoratieve toevoegingen die functioneel ontworpen is, complementeert een stijlvolle en moderne huisinrichting. Het blad kan nog steeds van hout zijn, maar het frame van de ideale salontafel voor een moderne zithoek is bijvoorbeeld van staal. Bij een salontafel voor een moderne zithoek is het belangrijk dat je kiest voor simpel en minimalistisch. Daarmee vergroot je de stijlvolle uitstraling van je zithoek.

Jouw salontafel vind je bij Nijhuis Meubels

Je hebt zo al een beetje een idee gekregen van hoe je jouw zithoek kan afmaken met een salontafel. Als het beeld van een lage salontafels omringd door zitkussens je aanspraak, is de rechthoekige eiken salontafel in Scandinavische stijl van Nijhuis Meubels wat voor jou. Het is een salontafel volledig gemaakt van natuurlijk materiaal. Voor een moderne zithoek kun je gaan voor de eiken salontafel met daaronder een stalen frame van Nijhuis Meubels.