Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Toerisme

Welk vervoer kies je als je op vakantie gaat?

Het is een lastige keuze, kiezen met welke vorm van vervoer je naar de plek van bestemming wilt gaan. Als het betreffende vakantieland ver weg is, is de keuze snel gemaakt: het vliegtuig natuurlijk! Vliegen is makkelijk en snel, relatief gezien dan, bovendien is het statistisch gezien veel veiliger dan er met de auto op uit te gaan. Het kan wel een gedoe zijn met vervoer naar het vliegveld regelen, inchecken, je gate vinden en op het vliegtuig stappen, maar als je eenmaal zit, dan zit je. Maar we kunnen de vraag wel stellen: Welke vorm van vervoer kies ik om op reis te gaan? Lees snel verder op de blogwebsite: http://toerisme-trends.nl/.

Auto

Met de auto als vervoer kun je vakantiebestemmingen die niet al te ver weg zijn goed bereiken. Met de grote vakanties zoals de zomervakantie moet je wel oppassen dat je niet vast komt te zitten in ellenlange files. Een ander nadeel van de auto als vervoer is dat het vrij uitputtend is, en de reis erg lang kan duren. Met het vliegtuig hoef je alleen maar lekker te zitten en vervoerd te worden naar de bestemming!

Openbaar vervoer

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om met de trein of bus op reis te gaan. In de trein heb je dezelfde voordelen als het vliegtuig: je kunt gewoon lekker zitten en vervoerd worden naar de bestemming terwijl je een dutje doet of een boek leest. Als je echter een reis hebt waar je veel moet overstappen heb je wel de kans om een overstap te missen, waardoor je reisvertraging oploopt én extra kosten maakt.

De bus is ook mogelijk in combinatie met de trein als vervoer, maar met dit voertuig loop je ook de kans om in een file vast te komen zitten. Bovendien is het soms lastig om de mogelijkheden met openbaar vervoer te onderzoeken in het buitenland als je niet weet welke bedrijven het openbaar vervoer regelen.

Kortom

Als je gaat kiezen welke vorm van vervoer je gaat nemen naar de vakantiebestemming zijn er drie dingen waar je rekening mee moet houden: tijd, geld en moeite.