Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Tuin en buitenleven

Een tuin die elk seizoen mooi is

Wilt u deze zomer lekker in uw tuin zitten? En is uw tuin op dit moment nog niet echt klaar voor de zomer? Lees dan op tuinblogs.nl hoe u ervoor kunt zorgen dat uw tuin helemaal klaar voor de zomer wordt en natuurlijk uniek wordt in uw straat. Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden als het gaat om het ontwerpen van uw tuin. Zo is het mogelijk om voor een tuin met veel bloemen en planten te kiezen, of voor een tuin die strakker is ingericht met bijvoorbeeld een loungehoek. We zullen verschillende soorten tuinen behandelen en de beste tips voor uw tuin geven.

Een moderne tuin met mooie natuurstenen

Wanneer u kiest voor een moderne tuin, is het belangrijk om deze tuin een goede sfeer uit te laten stralen. Dit kan op verschillende manieren, maar ten eerste is het belangrijk dat u uw tuin niet te minimalistisch indeelt. Daarnaast is het inrichten van een moderne tuin ook nog eens een erg leuke klus. Je kan namelijk veel creativiteit kwijt in het indelen van uw tuin, speel met materialen en probeer zo tot de mooiste combinaties te komen. Een erg prominent onderdeel van uw tuin, is de bestrating. Oriënteer u eens op de Cloud tegel, deze tegel is erg bijzonder en slijtvast. De Cloud tegel is een natuursteen en zorgt daardoor voor een moderne en strakke inrichting van uw tuin. In een moderne tuin is natuurlijk ook plek voor beplanting, kies voor een diverse mix van de mooiste planten. De nieuwste trend zijn de buxuswolken en taxuswolken. Deze zijn erg gaaf en zorgen voor een strakke en natuurlijke mix.

Elk seizoen een mooie tuin

Naast een moderne tuin, kan het natuurlijk ook mogelijk zijn dat een vierseizoenen tuin u meer aanspreekt. Deze tuin zorgt ervoor dat u het hele jaar lekker kunt genieten van uw tuin zonder er elk seizoen veel aandacht aan te moeten besteden. Een paarse kleur is in de lente schitterend, zorg er daarom voor dat u mooie paarse bloemen laat groeien in de lente. U kunt hierbij denken aan de donkerpaarse blaasspirea. Deze plant staat perfect in de lente en zorgt voor een frisse, zonnige uitstraling. In de zomer is een specifieke kleur niet aan de orde. Wel zorgt de kleur wit voor een natuurlijke uitstraling van uw tuin, kies daarom voor witte moerbei. Deze plant creëert evenwicht op een natuurlijke manier in uw tuin.

Een mooie structuur van uw tuin

In de herfst is de hortensia Annabelle erg mooi. Deze plant begint met witte bloemen, maar veranderen uiteindelijk in groen. Hierdoor ontstaat een mooie herfsttuin die aantrekkelijk is door de mooie mix van kleuren. In de winter is de half wintergroene haagliguster een aanrader. Deze plant zorgt ervoor dat de structuur van uw tuin het hele jaar door op een mooie manier te zien blijft.