Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vakantie

Comfortabele manier van kamperen?

Ben jij iemand die graag gaat kamperen maar ook houdt van het comfort van thuis, dan is een camper met daktent wellicht iets voor jou. Campers zijn meer dan alleen een slaapplaats tijdens je reis. Ze kunnen huis op wielen zijn. Een camper of kort voor recreatief voertuig is een groot motorvoertuig met woonruimte en slaapgelegenheid. Je kunt de camper zien als een stacaravan, maar dan wel een die is gebouwd om van locatie naar locatie te worden verplaatst in plaats van op één plek te blijven. Campers variëren in grootte van kleine pop-up campers tot grotere reis trailers. Ze zijn populair geworden bij mensen die graag kamperen, maar tijdens hun reis ook het comfort van thuis willen, zoals een bed en badkamer in het voertuig zelf.

Camping die toch veel gemakken van thuis heeft

Veel camperbezitters genieten van de vele voordelen wanneer ze met hun camper reizen. De meeste camperbezitters hebben de mogelijkheid om precies te kiezen waar ze hun tent ’s nachts willen opzetten (of slapen!). Ze hebben ook hun keuken waar ze maaltijden kunnen bereiden zonder dat ze onderweg restaurants of supermarkten hoeven te zoeken. Een eigen badkamer, zodat ze geen openbare toiletten nodig hebben of extra toeslagen betalen op campings. Kamperen in een camper heeft nog veel van de gemakken van thuis. Je kunt zowel in de keuken als in een badkamer stromend water hebben. Daarnaast kun je zowel een tv als internet en telefoon hebben. Campers hebben ook een bed en een bank om te ontspannen. Indien kun je nodig een verwarming gebruiken wanneer je in de keuken kookt of in de “woonkamer” bent.

Gemak op de camping

Campers zijn zo verschillend en ze hebben helemaal geen voorafgaande boekingen nodig in tegenstelling tot treinen, bussen en vooral luchtvaartmaatschappijen. Je kunt gewoon van A naar B rijden wanneer je maar wilt en vertrekken wanneer je maar weer wilt. Omdat de meeste campings volledige aansluitingen bieden direct naast tenten, waaronder watervoorziening, elektrische systemen en rioleringssystemen, hoeven de mensen alleen bij aankomst hun kamp op te zetten zonder toegang tot gebouwen. Dit elimineert de noodzaak voor een extra planning die vooraf zou moeten worden gedaan.