Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vakantie

Hoe leer je snel Spaans?

De Spaanse taal is een mooie taal. Het wordt ook veel gesproken. Spaans staat op de derde plek van talen die het vaakst gesproken worden. Het leren van Spaans heeft dus ook veel zin. Helemaal als je voor een langere tijd naar Spanje gaat om er bijvoorbeeld te overwinteren. Overwinteren in Spanje is ook iets wat door veel Nederlanders gedaan wordt. Het is dan ook handig om Spaans te leren. Je gaat er toch voor een langere periode wonen. Wil jij een huis kopen in Mijas? Dan ben je bij Excellent Marbella aan het juiste adres. Zij kunnen jou bij dit avontuur helpen. Ook dan is het handig om de Spaanse taal een beetje te beheersen. In dit artikel krijg je alle tips hoe jij de taal zo snel mogelijk leert. 

Luister naar Spaanse muziek

Zonder dat je het doorhebt, kan je een hoop leren van de Spaanse muziek. Luister daarom redelijk wat uurtjes naar Spaanse muziek. Probeer en ook de songtekst bij te houden. Door het te horen en te lezen, begrijp je het sneller. Er zijn ook genoeg leuke Spaanse liedjes geschreven, dus je hoeft niet bang te zijn dat jij je gaat vervelen met de Spaanse muziek. Luister ook een paar keer naar, ‘’Despacito’’ en ‘’Perdon’’ van Nick Jam.

Vertaal woorden

Het is logisch dat je in het begin nog veel moet vertalen, maar door het te vertalen leer je er een hoop van. Zo blijft het hangen en weet je wellicht voor de volgende keer wat het woord betekent en kan je mensen, maar ook teksten beter begrijpen. Maak ook gebruik van de knop die het woord uitspreekt. Zo weet je ook direct hoe het uitgesproken moet worden. Het is ook handig om woorden op te schrijven die je lastig vindt. Door het vaker op te schrijven onthoud je het beter. En vergeet niet: zet door. Geef niet op, want ook jij kan de Spaanse taal leren. 

Maak gebruik van apps

Er zijn genoeg leuke en effectieve apps op de markt waardoor jij op een leuke manier Spaans kan leren. Dit kan je onder andere doen door Duolingo. Een taal via een boekje leren is niet meer van nu en is ook minder leuk. Door een app te gebruiken wordt het leuker. 

Zet films op in het Spaans

Het is ook een handige tip op een Spaanse film of serie te gaan kijken. Dit kan je als eerste doen door jouw moedertaal als ondertiteling te doen, maar het is ook leuk om op een gegeven moment de ondertiteling in het Spaans te zetten. Hier leer je alleen maar meer van. Daarnaast is het ook nog eens een leuke uitdaging. Wie weet kan jij binnen een paar weken al Spaans. Ideaal als je in Spanje gaat wonen.